Havza Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryerine kavuşuyor

Havza Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryerine kavuşuyor

Havza’ya yapılacak olan “Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryeri” için Havza Belediyesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) arasında destek protokolü imzalandı.

A+A-

Havza’ya yapılacak olan “Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryeri” için Havza Belediyesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) arasında destek protokolü imzalandı.

Havza Belediyesi tarafından bir süredir yürütülen ve yaklaşık 3 milyon liraya mal olan istimlak çalışmalarının ardında yapılan projelendirme çalışmaları tamamlanan “Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryeri” projesi için Havza Belediyesi ve DOKAP arasında destek protokolü Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile DOKAP Başkanı Hakan Gültekin tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ilçeye yapılacak olan “Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryeri” destek protokolünün DOKAP ile imzalandığını  belirterek; “ Hemşerilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan, halkımızın, ilçemize gelen misafirlerin, yöresel ürün üreten üreticilerimizin ve Pazar esnafımızın yazın tozdan ve sıcaktan, kışın ise soğuk ve çamurdan kurtaracak olan, yine halkımızın sağlıklı, nezih, hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlayarak hizmet kalitesinin artacak olan “Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryeri” projemizi hayata geçiriyoruz.” Dedi.

Başkan Özdemir Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryeri için uzun süredir devam eden ve yaklaşık 3 milyon liraya mal olan kamulaştırma çalışmalarımın ardından alanın temizlenmesi ve proje hazırlarına geçildiğini ifade ederek; “ Proje aşaması tamamlanan Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryerimiz DOKAP’tan sağlanan yüzde 60 destek ile inşa edilecek. İnşallah kısa sürede ihale aşamamızı tamamlayarak projemizi hayata geçireceğiz. Yöresel Ürün ve Kapalı Pazaryerimiz 2473,28 metrekare alan üzerinde çelik konsekrasyon ve üzeri kapalı 1709,00 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Projemizin hayata geçirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Milletvekillerimize, DOKAP Başkanımız Sayın Hakan Gültekin'e teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.