HAVZA ve BAFRA TSO BAŞKANLARINDAN MURZİOĞLUNA TEPKİ

HAVZA ve BAFRA TSO BAŞKANLARINDAN MURZİOĞLUNA TEPKİ

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun, "Samsun, OSB çöplüğü haline getirildi. Bizim yatırımcımıza kimse Havza'da, Bafra'da OSB var. Oraya gidin demesin" sözleri, Havza ve Bafra TSO başkanlarını çileden çıkarttı

A+A-

Murzioğlu'na sert tepki gösteren Havza TSO Başkanı Erkan Acar, "Murzioğlu kendi fikirlerini konuşsun, başkasının maşası olarak konuşmasın" derken, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise, "Bafra'ya Medikal OSB kararını Cumhurbaşkanımız açıkladı. Herkese de buna uymak düşer" dedi.

Samsun'da geçtiğimiz aylarda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) zirvesinde, OSB'lerle ilgili açıklamaları sonrasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın,  'Siz dersinize iyi çalışmamışsınız' tepkisiyle karşı karşıya kalan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, şimdi de Havza TSO Başkanı Erkan Acar ile Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’ı kızdırdı. İki oda başkanı , "Samsun OSB çöplüğü haline getirildi. Bizim yatırımcımıza kimse Havza'da, Bafra'da OSB var. Oraya gidin demesin" diyen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na sert tepki gösterdiler.

OSB’LERE ‘ÇÖPLÜK’ BENZETMESİ YAPTI

STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu önceki gün yapılan odanın meclis toplantısında, “Samsun'un sanayiyle; ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 bin 380 metrekarenin eklenerek, organize sanayi bölgesi ilan edilmelidir. 600-800 dönüm OSB'ler ile Samsun, OSB çöplüğü haline getirildi. Bizim yatırımcımıza kimse Havza'da, Bafra'da OSB var, oraya gidin demesin" sözleriyle herkesi şaşırttı.

MAŞA OLMASIN, KENDİ FİKİRLERİNİ SÖYLESİN

Murzioğlu'nun bu sözlerine Havza OSB'ye yatırımcı getirebilmek için büyük bir mücadele içerisinde bulunan Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar sert tepki gösterdi. Murzioğlu'nu kendi fikirleriyle konuşmamakla suçlayan Acar, "Kendi fikirleriyle konuşsun, başkasının maşası olarak değil. Şu ekonomik ortamda bile Havza OSB'de 4 tane fabrika inşaata başladı. 26 tane yatırımcı gezdik. 4 tane firmayla sözleşme imzaladık. İkisiyle de sözleşme aşamasındayız" dedi.

HAVZA OSB KÜÇÜK DEĞİL 

Havza OSB'nin Murzioğlu'nun iddia ettiği gibi küçük olmadığını, 960 dönüm ve büyüme alanıyla 6 bin 500 metrekareye çıkacağını ifade eden Erkan Acar, "Üstelik tarım arazisi falan değil tamamen Hazine arazisi üzerinde. Kimse Havza'nın ve diğer ilçelerin ekonomisinin gelişmesinin önüne geçmeye çalışmasın. Kimse merak etmesin, müteşebbis heyetimizin de özverisiyle Havza OSB'nin tamamını dolduracağız. Biz bunu başaracağız" diye konuştu.

İLÇELERİ SAMSUN’DAN AYIRAMAYIZ

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise Samsun'un sadece merkez ilçelerden ibaret olmadığını, ilçelerdeki OSB'lerin de tıkalı damarların açılması açısından doldurulması gerektiğini dile getirdi. Bafra ve Havza'nın Samsun'dan ayrılamayacağını dile getiren Başar, "Her ilçenin kendi özelinde, kendi yerelinde değerlendirilmesi lazım. Bafra TSO'nun sorumluluk alanı 19 Mayıs, Alaçam ve Bafra ilçeleri. Biz buradaki insanlara karşı sorumluyuz. İlçemizde yatırımları artırmak de bizim en önemli görevimiz. Salih Zeki Bey'in de kendi sorumluluğu olduğu bölgede yatırımları artırma sorumluluğu var. Günümüzde artık sanayicinin evinin yanında fabrika arazisi isteme lüksünden kurtulması lazım. Bugün Samsun'dan çıksanız Bafra OSB'ye mi, Merkez OSB'ye mi daha çabuk gidersiniz, herkesin önce bunu düşünmesi gerekir" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIKLADI, HERKES UYMAK DÜŞER

Bafra Karma ve Medikal OSB'de şu anda 58 parselin 47'sinin tahsis edildiğini ve inşat çalışmaları ya da ruhsat işlemlerinin başladığını vurgulayan Başar, kalan 11 parseli ise yoğun talep olmasına rağmen katma değer açısından daha faydalı olacak yatırımcılar tahsis etmek için beklettiklerini söyledi. Bunun yanı sıra Tarım OSB'nin de Bafra'da kurulacağını dile getiren Göksel Başar, "Bafra OSB 2019 yatırım programına alındı. Tarım alanları artık küçülüyor, Mevcut arazileri en verimli kullanmamız lazım. Her ilçenin de yatırımlarını arttırmak gibi bir rolü var. Medikal OSB'nin Bafra'da kurulacağını Cumhurbaşkanımız Samsun'da açıkladı, 'Medikal OSB'yi Bafra'ya kuruyoruz' dedi. Herkese de buna uymak düşer" dedi.

Kaynak: Gülsüm ATİK 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.