Havza OSB’de 3.5 milyon dolarlık yatırım için yer talebi

Havza OSB’de 3.5 milyon dolarlık yatırım için yer talebi

Havza OSB  3.5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlayan iş insanları Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret ettiler.

A+A-

Havza OSB  3.5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlayan iş insanları Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret ettiler.

Havza OSB’de 3.5 milyon dolar maliyet ile yaklaşık 150 işçi istihdam edecek olan bir ayçiçeği yağı rafineri tesisi kurmak için yaklaşık 20 dekar yer tahsis talebinde bulunan iş insanı Arif Ulusoy ve Cafer Yılmazer, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret ederek yatırım hakkında bilgilendirme yaptılar.

Başkan İkiz’in makamında gerçekleşen ve Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş’da hazır bulunduğu ziyarette yatırımcı iş insanları yapacakları yatırım hakkında Başkan İkiz ve Altuntaş’a bilgiler verdiler.

İş İnsanı Arif Ulusoy; “ Havza ve bölgede üretilen ayçiçeğinin kalitesi yağ üretimi için uygun. Burada rafine ayçiçeği yağı imal etmeyi hedeflemekteyiz. İnşallah Havza OSB’de ikmal ve lojistik imkanları bakımdan bizlere önemli avantajlar sağlamakta. Ayrıca bir Havzalı olarak Havza’da yatırım yapmak ve gençlerimize iş imkanı sunmak bizim için bir onur olacak. Kuracağımız tesis ile hem bölge tarımına hem istihdama hem de ekonomiye katkı sunmayı hedeflemekteyiz” dedi.

İş insanı Cafer Yılmazer ise; “Havza OSB’de ilk etapta yaklaşık 70 kişi istihdam edeceğiz, tam kapasite üretime geçildiğinde bu sayı 150’ye ulaşacak  ve yatırım bedeli ise 3.5 milyon dolar olacak” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, “20 yıl önce temellerini atmış olduğumuz OSB artık ekonomiye ve istihdama katkısı veren bir yer oldu. İnşallah 10 milyon metrekare alana yükselen Havza OSB Karadeniz'in en büyük OSB'si olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yeni yatırımlar ile ilçemizde tersine göç hızlanacak. Havza OSB, bölgenin çekim merkezi oldu. Gelecek 10 yıl içerisinde daha güçlü, daha kalkınmış bir Havza için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.“ diye konuştu.

osb-tk.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.