Hasan Yiğit son romanını imzaladı

Hasan Yiğit son romanını imzaladı

Bafralı araştırmacı yazar Hasan Yiğit , ''Fatma çavuş'' adlı kitabını tanıttı.

A+A-

Yiğit, Bafra Öğretmenevinde düzenlediği toplantıda, ”uzun zamandır araştırmalar sonucu ortaya çıkan ve Samsun tarihinin unutulan kadın kahramanı “Fatma Çavuş” u okuyucularla buluşturmaktan büyük keyif duydum”

"Bazı insanlar ortaya güzel, faydalı, içinden çok anlamlı hayat dersleri çıkarabileceğimiz tarihi konularla ilgili çalışmalar yapar Eğitimci Araştırmacı Yazar Hasan Yiğit`in son eseri de bunlardan biri. Kendisi düzenlenen tanıtım toplantısında şu ifadelere yer verdi " Fatma Çavuş Samsun`un Nene Hatun`u Şerife Bacısı kahraman bir Türk kadını ancak üzülerek görüyoruz ki Türkiye Nene Hatun`u ve Şerife Bacıyı tanıyor ama bırakın Türkiye`yi Samsunlu Fatma Bacısını tanımıyor. İşte bu eser Fatma Çavuş`u ve günümüzden yaklaşık yüz sene kadar önce yaşamış diğer isimsiz kahramanları her türlü güç şartlar ve imkansızlıklara rağmen bu toprakları korumak adına gösterdiği kahramanlıkları anlatmaktadır. Amacım bugünlede çok noktada örtüşen ve o dönemde sahnelenen oyunları ve bu oyunlara karşı dik duruşu yansıtmaktadır" dedi. 

hasan-yigit-son-romanini-imzaladi.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-001.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-002.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-003.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-004.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-005.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-006.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-007.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-008.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-009.JPGhasan-yigit-son-romanini-imzaladi-009.JPG

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.