Hasan Yiğit imzalı kitabını takdim etti

Hasan Yiğit imzalı kitabını takdim etti

Emekli Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Hasan Yiğit “Fatma Çavuş” adlı kitabını Bafra55 haber ailesine imzaladı.

A+A-

Emekli Eğitimci ve Araştırmacı – Yazar Hasan Yiğit tarafından kaleme alınan ve 1918 – 1923 yılları arasında Dağ köy ve yörede yaşanan Pontus – Rum mezalimliğini anlatan kitabı   ‘’bafra55.net” haber ekibi adına Genel Yayın Yönetmeni Nihat Kale’ye taktim etti.

 

 

 

Eserin yazarı Hasan Yiğit; “Fatma Çavuş’’ 8 yıl üzerinde çalıştığım tarihi bir romadır. Bu romanı yazarken çok detaylı araştırmalar, incelemeler yaptım. İstiklal Savaşı yıllarında 19 Mayıs İlçesi  Dağ köy ve çevresinde yaşanan acılar, dram, çileler ve de kahramanlıklar anlatılıyor” diye konuştu. Hasan Yiğit Fatma Çavuş’un tıpkı bir Erzurum’lu Nene Hatun veya Kastamonu’lu Şerife Bacı gibi tarihi bir karakter olduğunu, amacının bu tarihi kişiyi, günümüz insanına layıkıyla tanıtmak olduğunu da kaydetti.

 

Yiğit, Göz pınarlarını bile kurutan acılar… Belleri büken sıkıntı ve yokluklar… Sınırların üstünde fedakârlıklar... Hayalleri zorlayan kahramanlıklar... Hayranlık uyandıran milli ve manevi duruş… Bir köy halkının kadını, kızı, yaşlısı ve çocuğu ile topyekûn verdiği örnek mücadele!... Kurtuluş Savaşı yıllarında sadece cephe de değil, cephe dışında da yaşanılan dram… Ve de zafer! İşte “Dağ köylü Fatma Çavuş” vatan sevgisinin ve savunmasının bayraklaştığı bir direniş hikâyesidir” dedi.

1-270.jpg3-201.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.