Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Hıdırellez Şenliği Coşkusu

Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Hıdırellez Şenliği Coşkusu

Bafra'da bulunan Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleneksel Hıdırellez Şenliği'ni muhteşem bir programla kutladı. Okulun "Kültür ve Medeniyet Kulübü" tarafından organize edilen etkinlik, katılımcılar arasında büyük ilgi gördü.

A+A-

Bafra'da bulunan Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleneksel Hıdırellez Şenliği'ni muhteşem bir programla kutladı. Okulun "Kültür ve Medeniyet Kulübü" tarafından organize edilen etkinlik, katılımcılar arasında büyük ilgi gördü.hasan-cakin-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesinde-hidirellez-senligi-coskusu-1.jpg
Programın açılışında söz alan okul yönetimi, protokol üyelerine, basın mensuplarına, öğretmenlere, öğrencilere ve diğer katılımcılara teşekkürlerini iletti. Özellikle, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen kulüp öğretmenleri ve öğrenciler övgüyle anıldı.
Programın akışında, Hıdırellez'e özgü ritüeller ve gelenekler yaşatıldı. Hıdırellez Duası'nın ardından bereket narı kırma ve mani okuma gibi geleneksel etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikte Arda Özcan okul öğrencilerine konser verdi. Kına ile dövme taş kolye yapımı Bileklik yapımı yumurta kırma halat cekme halk oyunları gösterileri yapıldı  etkinliklerinin yanında öğrencilere yemek ikramı yapıldı. 
Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.