HARİKA UFUK BAFRA55 DE

HARİKA UFUK BAFRA55 DE

Bafra55 Bafra'da trafiğini hızla artırırken sizlere layık olmak gösterilen ilgiye cevap vermek adına en iyileri sizlere sunmaya çalışıyor.

A+A-

Adana’da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul’da Çengelköy İlkokulu'nda başladı. İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni kazandı. Devam zorunluluğu nedeniyle fakülteyi 3. sınıftan bıraktı. Adana Kız Lisesi’nde uzun yıllar Türkçe-Edebiyat öğretmenliği yaptı.
2005 yılının Ocak ayında şair, ilk şiir kitabı “Çiçek Açtı Yalnızlığım” ile okurlarıyla buluştu. Bu kitap çevirisi yapılarak Gürcistan'da da yayımlandı.
5 Mayıs 2006’da Karslı Murat Çobanoğlu adına düzenlenen yarışmada "Türkiye'm" adlı şiiriyle Âşık Kahraman ödülünü alarak Türkiye ikincisi oldu. 
4 Mayıs 2007’de ise Karslı Murat Çobanoğlu adına düzenlenen yarışmada "Sevgi Birliğimiz" adlı şiiriyle Adanalı Kul Mustafa Onur Ödülünü aldı.
6 Mayıs 2008’de Karslı Murat Çobanoğlu adına düzenlenen uluslararası yarışmada "Kars'tan Selâm Olsun Anadolu'ya" başlıklı şiiriyle Âşık Şenlik ödülünü aldı. Aynı yarışmada muamma dalında Türkiye birincisi oldu. 
Kasım 2008’de yayımlanan "Canım Türkiye’m" adlı 2. şiir kitabı Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi tarafından incelendi. Eserin inceleme raporu Türkiye’de ve Azerbaycan’da yayınlandı. Ayrıca aynı kitap Hollanda ve Almanya televizyonlarında tanıtıldı.
Azerbaycan Şairler Meclisi tarafından yaratıcılık ve Mahsati Gencevi Sanat Ödülü’ne layık görüldü. 
28 Kasım 2008’de 3. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni’nde yaklaşık 900 eser içinden "Neye Yarar" adlı hece şiiriyle mansiyon almaya hak kazandı.
2009'da Araştırmacı Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu tarafından kitaplarının, şiirlerinin ve sanat yaşamının tahlil çalışması yapıldı. Bu çalışma yurt içinde ve yurt dışında çeşitli yerlerde yayınlandı. (Özbekistan, Azerbaycan, İsveç, California vb.)
Türkiye Sevdası isimli projeye kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışmalarında (2009, 2010, 2011-2012 yıllarında) "Serhat Kars" , "Adana Sevdası" , "Çanakkale Aşkı", “Efeler Diyarı İzmir” adlı eserleriyle dört yıl art arda birinci oldu.
9 Temmuz 2010 tarihinde Yozgat 11. Uluslararası Sürmeli Festivali Şiir Şöleni'nde “Gönlümdeki Yozgat” şiiriyle jüri özel ödülü aldı. " Yozgat Rüyası" ile aynı yarışmanın makale dalında de jüri özel ödülüne layık görüldü. 
2011 Kasım’ında serbest şiirlerinden oluşan 3. kitabı “Güz İkindisi” ile 2012 Nisan’ında hece şiirlerinden oluşan 4. kitabı “Çocukluğum Sende Kaldı İstanbul” yayımlandı.
20 Nisan 2012’de Çukurova Lobisi Dergisi tarafından Çukurova Bölgesi Yılın En İyi Şairi olarak seçildi. Altın Turaç Ödülü’nü almaya hak kazandı. 
Şiirleri Azericeye, Özbekçeye, Rusçaya, Almancaya, Arapçaya, Gürcüceye çevrildi.
İhsan Işık'ın hazırladığı “Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi”nin 11. Cildinde ve çeşitli antolojilerde yer aldı. 
Eserleri Moskova Dostoyevski Dil Akademisi’nde, Berlin Arie Kunst Bilim Akademisinde, Bakü Devlet Üniversitesi’nde ders konusu olarak okutulmaktadır.
Şiirleri, yazıları çeşitli gazetelerde ve edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır.
Geçmişte dernek başkanlıklarında ve başkan yardımcılıklarında bulundu. Türkiye'deki Halk Ozanları Dernekleri içinde ilk ve tek kadın başkan oldu. Halen çeşitli derneklerde aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Ekin Sanat, Sarı Zeybek ve Kumru Edebiyat Dergilerinin Adana sorumlusudur. Söylem Dergisi’nin yazı kurulundadır.
Sena ve Seda adlarında iki kız annesidir. Sanat çalışmalarını Adana’da sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.