Hani Elektrik Borçları İçin Kİmseye Haciz Gitmeyecekti

Hani Elektrik Borçları İçin Kİmseye Haciz Gitmeyecekti

Koronavirüs Tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, tedbirler kapsamında salgın sürecinde, elektrik, doğalgaz ve su faturaları için kimseye haciz gitmeyecek demişti.

A+A-

Çin'in Wuhan kentinde Dünya'yı saran salgın nedeni ile bazı ülkeler tedbirler almayı açıklamış bir dizi önlemleri ise genelge ile yayımlamıştı. Türkiye'de ise Koronavrüs vakalarının görüldüğü 11 Mart itibari ile çeşitli önlem paketleri açıklanmıştı. Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerin en başında ise, 3 ay süre ile elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ötelediklerini hiç bir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

ŞİMDİ DURUM NEDİR

Bir Takipçimiz tarafından gönderilen YEPAŞ İcra işlemleri kağıdını bafra55.net haber sitesiyle paylaşarak hani haciz yoktu hani ödemeleri ötelemiştik dedi.  Konu ile ilgili konuşan takipçimiz şunları söyledi, Ben Bafra'da geçimini esnaflık yaparak sağlayan bir vatandaşım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önlemler kapsamında söylediği faturalar ötelenecek kimseye haciz gitmeyecek söylemleri benim bu sizlere gönderdiğim evrakla boşa çıkıyor. iş yerimiz zaten 40 gün boyunca kapalıydı, evimize ekmek alamayacak duruma kadar gelmiştik. Şimdi Buradan yetkililere soruyorum hani faturaları ötelemiştik, hani haciz gelmeyecekti.

FİRMALAR NE YAPIYOR?

Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda hiç bir esnaf ve vatandaşın mağdur edilmeyeceği, bu süre zarfında hiç bir esnafa faturasından dolayı icra, kesme açma bedeli gibi işlemlerin yapılmayacağı belirtilmişti. Lakin, faturalarda resmi olarak kesme açma bedelleri faturalara yansımasa da, faturalar üstünden bu işlemler yapılıyor. Son dönemlerde ise 2 yıllık ortalamaları ile gönderilmekte. vatandaş ise, Doğalgaz faturaları ise yaz aylarında 200 ile 400 arasında geldiğini belirtti.

 

 

Hani Elektrik Borçları Ödenmeyecek kimseye Haciz Gitmeyecekti

Hani Elektrik Borçları Ödenmeyecek kimseye Haciz Gitmeyecekti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum