HAMSİCİLER MAHKEMELİK OLDU

HAMSİCİLER MAHKEMELİK OLDU

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköylü balıkçılarla Sahil Güvenlik Ekipleri arasında başlayan Çaça-Hamsi tartışması mahkemelik oldu.

A+A-

Samsun'da çaça avına çıkan balıkçıların teknelerine, hamsi tuttukları gerekçesiyle Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından el konuldu. Duruma tepki gösteren balıkçılar, tuttuklarının hamsi değil, çaça olduğunu iddia etti. Dereköylü Balıkçılar da Hasan Topal'ın teknesinde bulunan balıkların çaça olduğunu ileri sürdü.Yaşanan tartışmalar üzerine olay adliyelik oldu. 19 Mayıs İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri çıkan tartışmayı büyümeden önledi. Konu ile ilgili muhatap bulamadıklarını ileri süren balıkçılardan Hasan Topal, sahil güvenlik ekipleri çaçayı hamsi diye tutanak tuttu.Bugün de hakim ve Bafra Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri birlikte tespit yaptılar ve çaçadır diye rapor tuttular. Biz de kanuni yollardan hakkımızı arayacağız"dedi.
Bafra Adliyesi'nden gelen hakim ve Bafra Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yaptıkları tesbit sonrası tutunak tutup olay yerinden ayrıldıktan sonra, Sahil Güvenlik ekipleri tekrar tekneye gelerek inceleme yapıp yeniden tutanak tuttu. Sahil Güvenlik ekibi yetkilisi,"Bizler savcının talimatlarıyla hareket ederiz. Bana teknede inceleme yapmamı söyledi, biz de tekrar tekneye giderek bir kez daha görüntü kaydını alacağız ve gideceğiz" dedi. Sahil Güvenlik ekipleri tekneye gelerek balıkların bulunduğu ambarın çeşitli yerlerinden numuneler alarak görüntüledikten sonra olay yerinden ayrıldılar.
Teknedeki balık ise 19 Mayıs İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edildi. Teknedeki balığın çaça mı yoksa hamsi mi olduğuna mahkeme karar verecek.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.