Hamit Kılıç, Günde bin kişiye iftar yemeği veriyoruz

Hamit Kılıç, Günde bin kişiye iftar yemeği veriyoruz

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ramazan ayının huşu içerisinde geçirmek istediklerini söyleyerek, günde bin kişiye yemek dağıtıp, 3 bin kişiye de gıda yardımı yapıyoruz” dedi

A+A-

Barış Medya Grubun hazırlayıp sunduğu 2021’de Bafra’da Ramazan programına katılan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, program sunucusu Cevahir Aydın’ın sorularını yanıtladı. Pandemi sürecine rağmen her alanda Bafralıların huzurlu ve mutlu bir ramazan yaşamaları için kolları sıvadıklarını dile getirerek, günlük yaklaşık 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz.

3 BİN KİŞİYE GIDA YARDIMI YAPIYORUZ

Bafra Belediyesi’nin salgın sürecinde bugüne kadar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığı gıda paketi sayısı ise 3000’e ulaştığını belirten Kılıç, “ıda paketi dağıtımına ramazan ayında devam ediliyor. Bafra Belediyesi ayrıca Aşevi’nde hazırlanan sıcak yemekleri, karantina sürelerini evlerinde geçiren korona hastalarına da ulaştırmayı sürdürüyor.

ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Öte yandan geçen yıl başlatılan ve vatandaşların yoğun ilgi ve desteğiyle karşılanan Zimem Defteri uygulaması, bu yıl da Bafra Belediyesi öncülüğünde devam ediyor

Osmanlı dönemine ait olan ve mahalle bakkallarının veresiye defterlerinde gücü yetmeyen vatandaşların borçlarını silme ve gizlilik esasına dayalı bir gelenek olan Zimem Defteri uygulaması, Bafra’da geçtiğimiz yıl Bafra Belediyesi tarafından başlatılmış, teşvik edilmiş ve desteklenmişti. 

Ramazan Ayı’nda gerçekleştirilecek çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, şu ifadeleri kullandı.

23 NİSAN’I YİNE AYNI ŞEKİLDE YAŞATMAK İSTİYORUZ

Geçen yıl pandemi Sürecine gelen 23 Nisan etkinlilerini Bafra ilçesinde 100’üncü yılına özel hazırlanarak Bafra Belediyesi tarafından organize edildi. Etkinlikte Bafra Belediyesi tarafından üstü açık bir otobüs süslenerek çocukların ilgisini çekecek maskotlar eşliğinde şehir turu atıldı. Balkonlardan bayraklarla etkinliğe katılan çocuklara belediye ekipleri tarafından Türk Bayrağı ve çikolata ikram edilmişti. Bu yılda 23 Nisan pandemi sürecine denk gelecek ve biz yine çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlayacağız ifadelerine yer verdi.

Haber : Emre Şahinol

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.