Hamdi Yıldız'dan Üyelerine çağrı

Hamdi Yıldız'dan Üyelerine çağrı

Samsun 1 Nolu Eğitim-Bir-Sen Başkanı Hamdi Yıldız; 657 Sayılı DMK’nın 4/A maddesine göre kadrolu olarak istihdam edilmesine yönelik talebimiz ve haklı mücadelemiz görmezden gelinmiştir.

A+A-

Yıldız, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen torba yasa ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personelin, 4+2 diye bilinen ve dört yıl çalışmaları sonucu 657 Sayılı DMK’nın 4/A maddesine göre kadrolu istihdamını öngören Kuruluş Kanunlarında düzenleme yapılarak, kadroya geçiş süreleri üç yıla düşürülmüş ve 3+1 modeli getirilmiştir.

Bu düzenleme diğer sözleşmeli personelin 657 Sayılı DMK’nın 4/A maddesine göre kadrolu olarak istihdam edilmesine yönelik talebimiz ve haklı mücadelemiz görmezden gelinmiştir" dedi.

Başkan Hamdi Yıldız sözlerine şöyle devam etti, Memur-Sen‘e bağlı Hizmet kollarımız Toç Bir Sen, Bayındır Memur Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından sendikal mücadelenin bir parçası olan eylem kararı alınmıştır. Bu karar doğrultusunda sözleşmeli çalışanları kendi aralarında eşitsizce ayıran kanuni düzenlemeyi protesto etmek amacıyla, 05.07.2019 Cuma günü saat 15:00 da eş zamanlı Tüm illerimizde gerçekleştirilecek olan mektup gönderme ve basın açıklaması eylemi AK Parti ve MHP grup başkanlıklarına Samsun'umuzdan Cumhuriyet Meydan'ı Samsun Merkez PTT Müdürlüğü önünde “Mektup Gönderme Eylemi” ve basın açıklaması düzenlenecektir.

Bilgilerinize sunarak katılımlarınızı bekleriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.