Hamdi Yıldız; TYP alımları arttırılarak hızla devam ettirilmesi lazım

Samsun Eğitim-Bir Sen İl Başkanın Hamdi yıldız, okullarda ki hijyen bütçesinin çok cüzi bir rakam olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm” dedi.

A+A-

TÜRKİYE’DE 418 MİLYON ÖĞRENCİ AYNI COĞRAFYA DA EĞİTİM GÖRÜYOR

Samsun Eğitim-Bir Sen il Başkanı Hamdi Yıldız Barış Medya Gruba yaptığı açıklama da şunları kaydetti. Türkiye’nin gerçeklerini bir kenara bırakarak hareket etmenin doğru olmayacağını ifade ettik. Ülkemizde 418 milyon aktif olan öğrencinin bulunmuş olduğu bir coğrafyada eğitim ve öğretim devam ettiriliyor. Sürecin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesinin eğitimde ki fırsat eşitliği açısından değerlendirildiğinde ciddi anlamda olumsuzlukların olacağını bu anlamda da yüz yüze eğitimin biran önce başlatılması noktasında kanaatlerimizi ifade ettik.

Ancak yüz yüze eğitimi başlatırken de normal bir zamanda olduğu gibi yüz yüze başlatılması noktasındaki karar alınmasının doğru olmayacağını da ifade ettik dolayısıyla olağan üstü bir zamanın içerisinde olduğumuzu unutmadan olağan üstü tedbirler alarak önlemler alarak yüz yüze eğitim başlatılmalı dedik ve buna bağlı olarak da sosyal medya platformlarında ve siz basının da aracılığıyla zaman zaman açıklamalarda bulunduk.

EĞİTİMİN BAŞLATILMASI KESİNLİKLE DOĞRU BİR ADIM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Yıldız, Burada özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz gün, açıklaması ile beraber 2-3-4-8-12’inci sınıflar, yine hıfzıssıhha kurulu kararları ile köy okulları, eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin yine karar doğrultusunda hıfzıssıhha kurulu kararı ile eğitimin başlatılması kararını kesinlikle doğru bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ancak burada özellikle dikkat edilmesi gereken olağanüstü tedbirlerin yapılmasında neler dikkate alınacak.

Okullarımızda temizliğin ve hijyenin sağlanması konusunda, personelin eksikliğinin olmamasını temenni ediyoruz TYP alımlarının arttırılarak devam ettirilmesi gerekir. Uzun zamandır okullarımızın kapalı olmasına bağlı olarak okul aile birliği bütçelerinin tamamen sıfırlandığı bir dönemdeyiz okul idarelerimizin kendi imkanları doğrultusunda, okullarda ki temizliğin ve hijyenin sağlanmasına yönelik gayretleri ve çabaları var. Olağan üstü gayretlerle çalışıyor arkadaşlarımız. Burada ki süreci sadece okul müdürlerimize bırakarak özellikle temizlik ve hijyen noktasında sadece okul müdürlerimize bırakarak sürdürmenin ortaya çıkartabileceği olumsuzlukları görmemiz gerekiyor.

HİJYEN BÜTÇESİNİN AZ OLMASINDAN DOLAYI ÜZGÜNÜZ

Bizler sahada sürekli olabilen okullarımızın durumlarını müşade eden ve bunları da gerekli mercilere gerekli paylaşımları yapan bir sendikayız. Okullarımızda ki eksikliklerimiz typ ile kısmen tamamlanmış oldu.  Okullardaki bu hijyen ile ilgili gelen il milli eğitim müdürlüğünde ki bütçeyi arkadaşlardan öğrendiğimde çok cüzi bir rakam olduğunu 60 bin lira kadar bir rakam olduğunu öğrendim ve üzüldüm. Bu il milli eğitim müdürlüğüne gelen bütçe ilçe milli eğitim müdürlüğüne bile yetmeyeceğini görüyoruz. Bunun hızlı bir şekilde giderilmesi gerekir.

 Tablet ve bilgisayarların temin edilmesi, internet alt yapısının yetersizliği açısından uzaktan eğitimin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi noktasında yeterli olmadığı hepimzin malumu dolayısıyla biz bundan dolayı bu sürecin başından beri ifade etmiş olduğumuz bu dönemde yüzyüze eğitimin biran önce gerekli tedbirlerin, olağan üstü tedbirler alınarak başlatılması noktasında görüşlerimizi ifade ettik” DEDİ.

 

 

 

               

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum