Halime arkadaşları oyun oynamak istiyor

Halime arkadaşları oyun oynamak istiyor

Bafra ilçesinde, 18 aylıkken evlerinde çıkan yangında yüzü ve elleri yanan minik Halime, arkadaşlarıyla oyun oynamak için tedavi olmayı bekliyor.

A+A-


Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sargın mahallesinde yaşayan Şakir ve Emine Bostan çiftine ait evde, 2010 yılında elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. Yangında ağır yaralanan ve yüzü yanan 7 yaşındaki Halime Bostan, ilk olarak Bafra Devlet Hastanesi'ne ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Burada hayati tehlikeyi atlatan küçük Halime, yüzünde oluşan yanıklar nedeniyle fiziksel ve duyusal yetilerini kısmen kaybetti. Yüzünün büyük bölümü, kafasının ve vücudunun bir kısmı ile ellerinin dirseklerine kadar olan kısmı yanan ve bu zamana kadar 2 ameliyat geçiren küçük Halime'nin acılı ailesi çocuklarına yüz naklinin ilk operasyonu için gerekli maddi desteği bulduklarını fakat diğer operasyonlar için yardımseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

"ARKADAŞLARIMLA OYUN OYNAMAK İSTİYORUM"
İlkokul birinci sınıfa giden minik Halime, yüzünde oluşan yanık izlerinden dolayı arkadaşlarının oyun oynamadığını belirterek, biran önce tedavi olup, arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini söyledi.
Eşinin işsiz olduğunu belirten minik Halime'nin annesi Emine Bostan, "Evimizde çıkan yangında Halime'yi eşim kurtardı. Çocuğum şimdi tedavi görüyor. Yüzüne yapılacak ameliyat için gerekli yardım toplandı ama diğer operasyonlar için hayırseverlerden destek bekliyoruz. 5 çocuk annesiyim ve eşim işsiz. Ben çadırda bile durmaya razıyım, sadece çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Çocuğum okuldan geldiğinde bana 'anne arkadaşlarım beni oyuna katmıyor' diyor ve buna çok üzülüyoruz" dedi.
Minik Halime'ye okulunda destek olan ve onunla ilgilenen Öğretmeni İsmail Koparan ise, "Halime geçirdiği yangın olayından sonra yüzündeki yangın izleri, arkadaşlarına çok itici geliyor. Halime okula geldiği günlerde arkadaşlarının yanına gitmek istiyorlar ama arkadaşları ondan kaçıyorlardı ve ben de bu duruma çok üzülüyordum. Ameliyat ettirebilmeyi çok istiyorduk. Bu düşüncemizi Samsunun hayırseverlerine açtığımızda çok güzel karşılandı. Halime'de sadece yüz için yapılacak olan operasyon için gerekli miktarı hayırseverlerden bulduk. Fakat diğer operasyonlar için de yapılacak yardımları da hayırseverlerden bekliyoruz" diye konuştu.

20160214aw659483_02.jpg20160214aw659483_03.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.