Halifelik Rolünü Üstlenmiş Durumdayız

İş insanı İbrahim Kural, bafra55.net muhabiri Kader Ölmez’in pandemi sürecinde kendisini göstermeden var olan bir ekonomik kriz var mı sorusuna, "Bence ekonomik kriz denen bir şey yok, ekonomik krizin arkasına sığınan esnaflarımız var” dedi.

A+A-

"EMİN OLUN KRİZ DİYE BİRŞEY YOK"

İş İnsanı Kural, “İnsanlar ekonomik krizin arkasına sığınıyorlar, işlerini doğru düzgün yapmıyorlar, biraz da pandeminin vermiş olduğu rahatlıktan dolayı esnafımızda biraz gevşemeler oldu. Devletimiz ciddi anlamda esnafımıza, halkımıza kredisel anlamda destekler verdi. Devletimiz yoldan geçene, elini verene, elini sallayana sosyal destek parası, pandemi destek parası, aile yardım parası adı altında tüm vatandaşlarına bir şekilde para verdi." dedi.

Kural, "Esnaf olarak herkes işini doğru düzgün yapsın, hani derler ya ayağımızı yorganımıza göre uzatalım, ayağımızı yorganımıza göre uzattığımızda alacak verecek dengelerini sağladığımız da emin olan kriz diye bir şey yok."

GÜÇLÜ ESNAFLAR BU DÖNEMDEN DAHA DA GÜÇLENEREK ÇIKTI

Güçlü esnafların bu gibi krizlerden daha da çok güçlenerek çıktığını aktaran İş İnsanı İbrahim Kural sözlerine şu şekilde devam etti, "İşini sağlam tutmayan, ekonomisine bakmayan üç lira kazanırken beş lira harcama yapan, gelir gider tablosunu ayarlayamayan esnafımız  burada biraz daha zorlanma yaşıyor. Esnaflarımız devletimizin vermiş olduğu kredileri biz geri ödemeyeceğiz diye düşünüyorlar. Böyle bir şey yok bu bir şekilde taksitler halinde tekrar devlete ödenecek.  Ödenirken de kolaylık sağlanıyor ama ödenirken de biraz daha dikkat edilmesi lazım."

3 LİRA KAZANIRKEN 5 LİRA HARCAMAMALIYIZ

 "Şuan herkes kriz var diyor, inanın Samsun Fiat şirketine gittiğiniz de 6’ncı aya kadar zor araç buluyorsunuz. Buyurun Samsun Fiat Bayi'sini arayın siparişlerin hepsi dolu ve bu firma 6’ncı aya kadar araç veremiyor. Madem kriz var bu kadar pahalı araçlara neden bu kadar talep var.  Demek ki para var, para varsa kriz var mı bence yok."

AĞLAMAYI KESİP İŞİMİZE KONSANTRE OLMALIYIZ

"Bu Süreçte ne yapabilirim, ülkemiz için ne yapabiliriz, üretsek üretmeye konsantre olsak zaten sıkıntımız kalmayacak. Bizim ağlamayı biran önce kesmemiz lazım. Düştük ağlıyoruz, kalktık ağlıyoruz. Bu ülke ne zor zamanlardan geçti. Ekonomi patladı falan deniyor, bence ekonominin patladığı falan bir şey yok araçları park ederken park yeri bulamıyoruz."

"Halifelik rolünü üstlenmiş durumdayız"

"Devletimiz sağ olsun, şuan devletimiz çok sistemli bir şekilde götürüyor. Halifelik rolünü üstlenmiş durumdayız eskisi gibi her yerdeyiz. Azerbaycan’dayız, Libya’dayız, Suriye’deyiz, Irak’tayız, Ortadoğu’dayız, Orta Asya’dayız, Avrupa aynı Akdeniz’e el koyduk kimse de ağzını açıp tek kelime edemiyor. Eskiden Kardak Kayalıkları' na asker çıkarttığımızda Türkiye ayağa kalkıyordu, havalara uçuyorduk sanki Dünya’yı fethettik. Viyana’yı kuşattık adam Akdeniz’e el koydu kimse sesini çıkartmıyor nerde millet soruyorum size nerede" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum