
Hala Dolandırılıyorlar! Samsun’da 69 Yaşındaki Adamın 1 Milyonu Son Anda Bloke Edildi
Samsun’da kendini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşen 69 yaşındaki vatandaş, son anda polis ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Şüphelilerin hesabına aktarılan 1 milyon TL bloke edildi.
Samsun’da 69 yaşındaki İ.G., telefonla kendisini arayan ve polis ile savcı gibi davranan dolandırıcıların sahte operasyon senaryosuna inandı. Dolandırıcılar, banka görevlilerini suç örgütüyle bağlantılı göstererek mağduru kandırdı ve telefonuna gelen şifreyi alarak hesabından 1 milyon TL transfer etti.
Yaşlı adam dolandırıldığını fark edince hemen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Polis ekipleri hızlı şekilde ilgili bankayla irtibata geçerek şüphelilerin hesabına aktarılan 1 milyon TL’ye bloke koydurdu.
Dolandırıcıların kendilerini “başkomiser” olarak tanıttıkları, mağduru “devlete yardımcı olmazsan hakkında işlem yapılır” diyerek korkuttukları belirlendi. Ayrıca banka güvenlik birimi şüpheli işlemi fark edip aradığı sırada, dolandırıcıların WhatsApp üzerinden görüntülü arama yaparak mağdurun hattını kapattırmadıkları tespit edildi. Mağdurun telefonu kapatmasıyla daha fazla kayıp önlenmiş oldu.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.