Hakan Aytünür`den Bafra Belediyesi`ne proje önerisi

Hakan Aytünür`den Bafra Belediyesi`ne proje önerisi

MHP mecli üyesi Hakan Aytünür "Bafra Belediyesi gelir ve tasarruf elde etmek amacıyla Güneş enerjisi santrali kurulmalıdır" dedi.

A+A-

 

Meclis Toplantısında söz alan MHP Meclis üyesi Hakan Aytünür Bafra Belediyesine Kazanç getirecek güneş enerji santral projesini meclise sundu.

Türkiye’nin gelişmekte olan sektörleri kategoresindeki  yerini her geçen gün sağlamlaştıran güneş enerjisi sektörü,  pek çok il ve ilçe belediyesinde elektrik enerjisi elde etme yolunda güneş enerjisi  santralı kurdu ve kurmaya devam ediyor.

Belediyelerin park bahçe cadde sokak aydınlatmaları, belediyeye ait kültür merkezleri, sosyal tesisleri, bahçe ve otoparkları ,sinyalizasyon ve güvenlik sistemleri, reklam panosu ,otobüs durağı aydınlatmaları, pompa istasyonları ve arıtma tesislerinin enerjisinin, yenilebilir enerji kaynaklarından faydalanılabilir.

Ayrıca ihtiyaç fazlasınıda dağıtım şirketine satarak belediyemize gelir getirerek doğru bir yatırım olacağı kanısındayım.Bunun için kalkınma ajanslarının hibe projelerinden faydalanabilir.Böylece büyük şehir yasasından dolayı daralmış olan gelirlerimiz için alternatif bir çözüm üretmiş oluruz.Bu konunun meclisimizce gündeme alınıp bu fırsatın değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını arz ederim.

Bafra Belediyesinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına 1 Milyonlira borcu olduğundan dolayı proje askıya alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.