HAFIZLIK VE EZAN OKUMA KARADENİZ BÖLGE BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI

HAFIZLIK VE EZAN OKUMA KARADENİZ BÖLGE BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI

HAFIZLIK VE EZAN OKUMA KARADENİZ BÖLGE BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 10 bölgede organize ettiği Hafızlık ve Ezan Okuma Bölge Yarışmalarının Orta ve Doğu Karadeniz seçmeleri Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 
Hafızlık ve Ezan Okuma Karadeniz Bölge Yarışması’na Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Sinop il birincileri katıldı. Adana’da yapılacak olan final yarışmalarına hafızlık dalında Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İshak Topal, güzel ezan okuma dalında da Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Balcan isimli öğrenciler bölgeyi temsil etmeye hak kazandı.
Alaçam İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa Yavuz, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Alaçam Emniyet Müdürü Selçuk Tomakin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Alaçam Müftüsü Ali Toprak, Yakakent Müftüsü İsmail Keskin, Şube Müdürleri, İlkadım Kredi Yurtları Kurum Müdürü Ömer Yayla, İmam Hatip Lisesi Müdürleri, din görevlileri, sivil toplum örgütleri, öğrenci velileri katıldı.
Alaçam’da ilk defa olarak düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Aydın Tuncer, böyle bir organizeye ev sahipliği yapmanın ekip olarak kendilerini mutlu ettiğini, program sonrasında herkesimden çok güzel dönütler aldığını, ilerleyen zamanlarda da bu tür programlara açık olduklarını ifade etti. Tuncer, programa emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarına, destek veren idareci ve bürokratlara, Alaçam esnaf ve halkına teşekkür etti.

20120410aw000281_01.jpg20120410aw000281_02.jpg20120410aw000281_03.jpg20120410aw000281_05.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.