Hacınabispor Emin Kar'ı unutmadı

Hacınabispor Emin Kar'ı unutmadı

Samsun Süper Amatör Lig'i 2021-2022 Emin Kar Sezonu Bafraspor Hacınabispor maçıyla başladı.

A+A-

Bafra derbisinde gol sesi çıkmadı ama Hacınabispor açtığı pankartla gönülleri ısıttı. Samsunspor'un unutulmaz futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar'a açtığı pankart taraftarlardan tam not aldı. 

Emin Kar'ı unutmanın mümkün olmadığını söyleyen Hacınabispor Kulübü başkanı İsa Köprü, Emin abinin Samsunlularda ki yeri çok farklı. Bizde kendisini unutmadığımızı belirtmek ve adını tekrardan hafızalara kazımak için böyle bir pankart açmayı uygun gördük" dedi.

EMİN KAR KİMDİR?

Eski futbolcu ve Samsunspor Başkanı Emin Kar, 1 Ocak 1960 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi.Futbola Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nde okul takımında başlayan Emin Kar amatör kariyerine 1980'de kurulan Yalıspor'da devam etti. 1981'de Trabzon Amatör Karma'ya seçilen Emin Kar, sonrasında Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu amatör karmalarının katıldığı turnuvada Samsunspor tarafından keşfedilmiştir. Emin Kar, 1981 yılında Samsunspor'a transfer edilmiştir.

 

1981-82 sezonunda Samsunspor ile Süper Lig'de forma giyme fırsatını yakalayan Emin Kar Samsunspor taraftarlarınca "efsane" olarak anılıyor. Samsunspor'un tarihinde acı dolu günleri temsil eden 20 Ocak Faciası'nda belden aşağısı sakat kalan Emin Kar'ın futbol hayatı o kazadan sonra sona ermiştir.Emin Kar 18 Ekim 2021 tarihinde kalp krizi sonrası tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti.

hacinabispor-emin-kari-unutmadi.JPGhacinabispor-emin-kari-unutmadi-001.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.