Gürer: “Emekliler bir maaş tutarında promosyonu hak ediyor”

Gürer: “Emekliler bir maaş tutarında promosyonu hak ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, SGK ve Türkiye Bankalar Birliği’nin imzaladığı, emeklilere maaş karşılığı ödenen banka promosyon ücretleriyle ilgili sözleşmenin bu ay sona erecek olması nedeniyle TBMM’de basın toplantısı

A+A-

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, emeklilere en az bir maaş tutarında banka promosyonunun ödenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin emeklilere ödenecek promosyon ücretlerini, iktidar baskısıyla düşük tutmaya çalıştığının iddia edildiğini belirten Gürer, “Özel bankaların yüksek promosyon ücreti verme isteğine engel olunmamalıdır” dedi.

 3 yıl önce Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye Bankalar Birliği’nin yaptığı anlaşma gereği emeklilere maaş aldıkları bankalardan cüzi miktarda banka promosyon ücreti verildiğini söyleyen Gürer, emeklilerin aldıkları maaşlara göre anlaşma yapılan bankalardan yıllık 300 TL ile 450 TL arasında değişen fiyatlarla banka promosyonu aldıklarını ifade etti.

Banka promosyonlarının kamuda ya da özel sektörde aktif olarak çalışan ve emeklilik hakkı elde edenlere maaş karşılığı verilen para olduğuna dikkat çeken Gürer, “Emeklilere verilen 300 TL ile 450 TL arasında değişen tutardaki promosyonların emekli ve emekli aylığından yararlanan dul ve yetiş yurttaşlarımıza ödenecek promosyon bedeli her yıl için aldıkları bir maaş olarak ödenmelidir” dedi.

Promosyon ücretlerinin emeklinin üç yıl aynı bankadan maaş alması şartına bağlandığını ifade eden Gürer, “13 milyon emeklinin gözü ve kulağı bu promosyon ücretlerindedir. Kredi çekmeden, kredi kartlarına yüklenmeden, o bankadan alıp bu bankaya yatırıp ay sonunu nasıl getireceğini düşünmek zorunda emeklilere hak ettikleri promosyon ücreti verilmeli ve günümüz koşullarına göre güncellenmelidir” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.