GÜNLERİNDE KAPILARI MÜHÜRLENDİ

GÜNLERİNDE KAPILARI MÜHÜRLENDİ

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Haber Expres gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, Çarşamba Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

A+A-

Çarşamba ilçesinde 2005 yılında yayın hayatına başlayan Haber Expres gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, 2012 yılından bu yana bulunduğu binanın iskan raporunun bulunmaması nedeniyle belediyeden ruhsat alamadı. İskansız binada gazete dışında 2 iş yeri ve 10 dairenin bulunduğu belirtildi. 
Çarşamba Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle gazete ve matbaaya bugün saat 14.00 sıralarında mühürleme işlemi yaptı. Zabıta ekiplerinin mühürleme işleme esnasında Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz de olay yerine geldi. Başkan İsmail Temiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde yapılan mühürleme işleminin doğru olmadığını, gazetelerin eleştiri yapmasının doğal olduğunu ve herkesin eleştirilere tahammül etmeleri gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, iskansız binada ruhsat almak için defalarca başvuruda bulunduklarını fakat her defasında sorunu aşamadıklarını söyledi. Belediyenin mühürleme işleminin yanlış bir karar olduğunu ifade eden Şeker, “2012 yılından bu yana hizmet vermeye başladığımız iş yerimizde ilk olarak ruhsat almak için belediyeye başvuruda bulunduk. Belediyeden iş yerimize binanın oturum izninin olmadığı, bu yüzden gazetemize ruhsat veremeyeceklerini ifade ettiler. Zabıta ekipleri bunun üzerine 11 Aralık 2014 tarihinde gazetemize 15 gün içinde iş yerinin boşaltılması yönünde tebligat gönderdi. 15 günün ardından iş yerimizi boşaltamadığımızdan dolayı ek süre istedik. Bize 27 Aralık tarihine kadar mühlet tanıdılar. 27 Aralık gününde zabıta ekipleri mühürlemek için gazetemize gelmedi. Zabıta ekipleri bugün iş yerimize emniyet ekipleri ile birlikte gelerek mühürleme işleminde bulundular" dedi.
Bundan sonra gazeteyi nasıl çıkartacaklarını düşündüklerini ifade eden Şeker, “İlçede onlarca iş yerinin ruhsatsız olduğu bir yerde yalnızca bizim ruhsatımızın olmadığı bahane gösterilerek mühürlenmesi adaletsizlik, haksızlık ve hatta mantık dışıdır. İskanı almayan binada bizden başka 2 tane iş yeri ve oturumları bulunmayan 10 daire var. Yapılan işlem, çalışan 10 kişinin aileleriyle toplam 40 kişinin mağdur edilmesinde iyi niyet olmadığı kanaatini bizde uyandırıyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.