Gündüz, Norm Fazlası Atamalar Pandemi Döneminde Resen Yapılamaz

Gündüz, Norm Fazlası Atamalar Pandemi Döneminde Resen Yapılamaz

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarihinde okul ve kurumlara gönderdiği duyuru yazısını eleştirerek Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağırımızdır" dedi.

A+A-

Gündüz, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53/3 ve 5. bentleri gereği norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirmelerinde tercihler dikkate alınmalıdır.1. aşamada ilçe içerisinde yer değişikliği yapamayan norm fazlası öğretmenler için 2. aşamada ildeki tüm münhal kurumların açılması yönetmelik gereğidir.

İlçesinde tercih yapamayan veya yaptığı tercihlerine atanamayan öğretmenlerin il içinde re’sen atamaya tabi tutulması neticesinde birçok mağduriyet yaşanabilecektir.

 

SAMSUN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ UYARIYORUZ

Eğitim İş olarak öğretmenlerimizin bu şekilde bir atamaya tabi tutulmasının yönetmeliğin ilgili maddesine aykırı olduğunu ifade ediyor, Samsun Milli Eğitim müdürlüğü yetkililerini uyarıyoruz. Resen atamadan kaynaklanabilecek her türlü mağduriyetle alakalı, gereken hukuki mücadeleyi başlatacağımızı şimdiden ifade ediyoruz.

Yıllardır Eğitim İş, Öğretmenlerin Atama ve Yer değiştirme yönetmeliğindeki adaletsiz durumları, çözüm önerileriyle birlikte kamuoyuyla paylaşmış fakat bu adaletsiz yönetmelikle ilgili hiçbir müspet adım atılmamıştır.

Norm Kadroların belirlenmesindeki adaletsizlikler ve İl içi Sıra tayin uygulamasının bir türlü getirilmemesi, tüm bu sorunların artmasına neden olmaktadır.

              Eğitim öğretimde esas olan öğretmenin çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğu bilindiği halde, sorunlara çözüm önerileri yapan sendikamız Eğitim İş’in önerileri dikkate alınmamaktadır.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER MAĞDURDUR

Şube Başkanı Onur Gündüz 2020 yılı norm kadro güncellemeleri tüm sorunlara rağmen gerçekleştirilmiştir. Norm kadroların onaylanmasıyla birlikte norm fazlası atamaları Valiliklerce başlatılmıştır.

Pandemi koşulları nedeniyle başta seçmeli derslerin tespiti olmak üzere öğrenci nakillerindeki hareketlilik ve kayıt yaptırmayan öğrencilerin bulunması gibi sebeplere bağlı olarak norm kadro güncellemeleri sağlıklı yapılamamıştır.

Bu şartlar altında yapılacak resen atamalar öğretmen, öğrenci ve kurumları mağdur edecektir.

Salgının bu denli arttığı, normların sağlıklı bir şekilde güncellenemediği bir ortamda resen norm fazlası atamaların yapılması doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Öğretmenlerin süreci sağlıklı bir şekilde takip edebilmelerine dahi olanak tanınmamıştır.

Bazı illerimizde pandemi koşulları yokken dahi resen atamalar yapılmazken pandemi şartlarında resen atama yolu seçilerek öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmek istenmesi doğru bir yaklaşım değildir.

 

 SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

 2020 Aralık döneminde yapılacak İhtiyaç fazlası Öğretmenlerin atamalarında Resen atamayla hiçbir öğretmeni mağdur etmeyiniz.

Yönetmeliğin belirttiği tercih önceliğini dikkate alınız.

Milli Eğitim Bakanlığına açık çağrımızdır diyen Gündüz, Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile norm kadro yönetmeliğindeki adaletsizlikleri ivedilikle giderin. İl içi ve iller arası yer değiştirmelerde sıra tayinleri uygulamasının olduğu adil bir yönetmelik hazırlayın” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.