Gündüz, Milli Eğitim Bakanlığı Bu Süreçte Sınıfta Kaldı

Samsun-İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz bafra55.net Genel yayın Koordinatörü Abdullah Özdemir'in sorularını yanıtladı Gündüz, Delegasyonumuzun Büyük Desteği ile Arkadaşlarımızla Birlikte Sendikamızı Yönetmek İçin Destek Verdiler" dedi.

A+A-

24 Ekim’de Eğitim-İş Samsun İl Başkanlığının 5’înci Olağan genel kurulunu yaptık. Delegasyonumuzun desteği ile arkadaşlarımızla beraber sendikamızı yönetmek için arkadaşlarımız bizlere destek verdiler. Sendikamızı daha ileriye götürmek için ve eğitim çalışanlarının haklarını, daha iyi yerlere taşıyabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

ÖĞRETMENLER 24 KASIM’I KUTLAYAMIYOR

Öğretmenlerin sorunları ciddi derecede arttı, özellikle bu pandemi sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın olaylara hazırlıksız ve plansız yaklaşması sebebi ile birçok okullarımız da sıkıntılar yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz mağdur oluyor. Ciddi anlamda eğitimin geleceğinden şüpheliyiz. Elimizden geldiği kadar bu sorunların çözülmesi ve giderilmesi açısından yetkililerle görüşerek, öğretmenlerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.  Bu Pandemi sürecinde gerçekten Mili eğitim olarak başarısız olduk. 7 ay okulların kapalı olmasına rağmen hiçbir hazırlık yapılamadı. Tamamen hazırlıksız bir şekilde öğretmenler ve öğrenciler okula çağırıldı. Bunların sonuçlarını da maalesef hastalığın artması, uzaktan eğitim, canlı eğitim gibi programlarda birçok sıkıntıları yaşıyoruz.

OKULLARIMIZ İLK DEFA BU KADAR UZUN TATİL EDİLDİ

2020 yılı maalesef derin yaralara sebep oldu. 2020 yılı ekonomik ve mali olarak, sosyal kültürel olarak ciddi aksamalar yaşandı. Eğitim çalışanları ve çocuklar bu anlamda çok ciddi şekilde mağdur oldular. Çok hazırlıksız bir sürece yakalandık. Kovidden dolayı okullarımız ilk defa bu kadar uzun tatil edildi. Fakat yeniden buna uygun bir eğitim planlaması yapılmadı. Hazırlıklar yapılamadı, sınıflarda çocukların az bir şekilde eğitim almaları sağlamadı, yeni derslikler yapılamadı, yeni öğretmenler atanamadı, hizmetli memurlar atanamadı, okula temizlik yardımları maalesef yapılamadığı için hazırlıklar yetersiz kaldı.

Haber: Emre Şahinol

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum