Gümrük Kapıları Yük Taşımacılığına Yeniden Açıldı!

Gümrük Kapıları Yük Taşımacılığına Yeniden Açıldı!

Habur ve Gürbulak Gümrük Kapıları Yük Taşımacılığına Yeniden Açıldı !

A+A-

İran ve Irak’a açılan Habur ve Gürbulak gümrük kapıları, uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldı.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile bir süredir kapalı olan İran ve Irak gümrük kapılarının uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldığını söyledi.
Pekcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Covid-19 ile mücadelede tüm dünyada bulaşın yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran’da pandeminin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamalar kaldırılmıştır. Böylece, diğer gümrük kapılarımızda uygulanmakta olan sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verilecektir" dedi.

Pekcan yaptığı paylaşımın devamında ise, "Türkiye’nin önemli ticaret ortakları olan Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarımızın uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılması ile birlikte, ticaretimizin aksamaması için devreye alınmış olan 'temassız ticaret' uygulamasına da son verilecektir. Söz konusu kararın ihracatçılarımıza, nakliyecilerimize, ulaştırma sektörümüze ve tüm ticaret camiamıza hayırlı olmasını dilerim" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.