Gül;Halkın iradesini hiçe sayanlar cezalarını çekmeli

Gül;Halkın iradesini hiçe sayanlar cezalarını çekmeli

DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, ”darbe girişiminde bulunanları söylenebilecek en ağır sözler ve cümlelerle yine en ağır bir biçimde kınıyoruz.

A+A-

 Darbe girişiminde bulunanları yapmış olduğu bu girişimlerinin terör eylemlerinden farkı olmadığı gibi bunu yapanlar da birer vatan haini ve teröristlerdir” dedi”  

DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,  15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi ile ilgili olarak yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında çok sert ifadeler kullandı ve söyle devam etti;


Gül, “ milletin oyu ile seçilmiş ve iktidara gelmiş hükümeti ve yine halkın oyları ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını, halkın iradesini, millet iradesini ipotek altına koymaya çalışarak illegal yollar ve darbe yöntemi ile değiştirmek isteyenler ANAYASA suçu işlemişlerdir. Bunu yapanların yapmış olduğu bu eylem ve davranış terör eylemi olmakla birlikte, kendileri de terörist ve vatan haini kişilerdir. Demokratik olmayan yollarla ülkemizi 20(yirmi) yıl, belki de 50(elli) yıl geriye götürmeye çalışan ve darbe girişiminde bulunan cibilliyetsiz, beyinsiz yaratıklar büyük Türk Ulusunu bir gecede toprağa gömme cesaretini ve cüretini göstermiş olsalar da, o küçücük beyinlerinin bu oyununu, Büyük Yüce Türk Milleti ve TSK içindeki vatan sever darbe karşıtı askerlerimiz bozmuş, ve bunu başarmalarına izin vermemişlerdir” dedi.

Gül, darbeyi girişimde bulunanları destekleyen zihniyete ve darbe yanlısı çığırtkanlık yapanlara seslendiğini belirterek şöyle devam etti.

Gül, “ üzülerek ifade ediyoruz ki, bazı sosyal paylaşım siteleri üzerinden darbe girişimde bulunanlara adeta destek olunurcasına, darbe çığırtkanlığı yapanların olduğunu görüyoruz. Bunlara destek olanlar kendileri de anayasal suç iş işlediklerinin farkında değillerdir. Buradan kendilerine sesleniyoruz; Sırf Ak Parti düşmanlığı için darbeyi savunanlar da kuş kadar beyin yok. Ak partiyi sevmiyor olabilirsiniz, oy da vermemiş olabilirsiniz ama mesele ülke ve demokrasi meselesidir. Mesele Ak Parti meselesi değildir. Mesele geleceğimizin meselesidir. Geleceğin karardıktan sonra seni kimin yönettiğinin önemi yoktur. Bu vesile ile DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen olarak hiçbir şekilde anti demokratik hareketleri desteklemeyeceğimizi ve milletin yanında ve milletin iradesinin dışında hiçbir oluşumu kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.  Milli irade, milletin iradesi her şeyin üstünde tutuluyorsa, herkes buna saygı duymak zorundadır. Ve bu darbe girişimde bulunan ve kendilerine destek olan herkesin ama herkesin yargı önüne çıkarılarak, Anayasa ve hukuk sistemimizin öngördüğü şekilde en ağır cezaya çarpılmalarını en kısa zamanda bekliyoruz. Geleceğimizi karartmak istemiyorsak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Gün demokrasi günüdür, gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün kardeşlik ve dayanışma günüdür. Gün çocuklarımızın geleceğine ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Gelin hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım …” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.