Güler;Esnaf Çaresiz Yapılandırma Bekliyor"

Güler;Esnaf Çaresiz Yapılandırma Bekliyor"

Önceki borç yapılanması bozulan esnafın 'yeniden yapılandırma' beklediğini belirten Esnaf Odası Başkanı Eyüb Güler, "Özellikle idari cezalar da bu kapsama alınmalı, vadesi 60 ay olmalı" dedi.

A+A-

Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Vergi borcuna yapılandırma getirilebilir" açıklamasının esnafı umutlandırdığını belirten Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Esnafımız oldukça zor bir dönem geçiriyor. Önceki dönem yapılandırması bozulanları da kapsayacak şekilde yeni bir borç yapılandırmasını esnafımız acil olarak bekliyor" dedi.

Faizlerin yüksek olduğu dönemlere ilişkin borç yapılandırması bozulan esnafın bugün itibariyle toplam borcu ödenemeyecek bir noktaya geldiğini vurgulayan Güler, "Öyle ki ne esnaf bu borcu ödeyebilir, ne de kimse bu borcu tahsil edebilir. Keza esnafın, haciz konulacak mal varlığı da kalmadı" diye konuştu. 

İDARİ CEZALARA DA YAPILANDIRMA GELMELİ

SESOB Başkanı Güler, "Geçmiş dönemlerdeki borç yapılandırmalarında bazı idari para cezaları yapılandırma kapsamına alınmadı. Oysa öyle cezalar var ki, esnafın dükkanını içindeki malıyla satsanız ödeyemez. Bugün 52 bin TL’nin üzerinde kesilen para cezaları var ve önceki yapılandırmaların kapsamına girmiyor. Yeni yapılandırmada cezaların hepsi dahil olacak şekilde kamuya olan tüm borçlar kapsama alınmalı" sözlerine yer verdi.

Başkan Eyüb Güler, sözlerini şöyle tamamladı; "Borç yapılandırmasında enflasyon oranına göre faiz hesaplanıyor. Süre de 36 ay olunca esnafımız borcunu ödeyemiyor. Borç yapılandırmasının son kez yapılabilmesi için vadesinin en az 60 ay olması, faizinin de piyasa faizlerinin çok altında olması gerekir."

Kaynak:Hedef halk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.