Gül-Nusret Kural Ortaokulu Açıldı

Nusret Kural ailesi tarafından Bafra'ya kazandırılan Gül-Nusret Ortaokulu açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katılımıyla gerçekleşti.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesi Alpaslan Mahallesi Fen Lisesi karşısında yapımı tamamlanan Gül-Nusret Kural Ortaokulu açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katılımı ile açıldı.

Bu inşaatı gerçekleştirmek için her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz Sayın Osman Kaymak beye ve Bafra Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen beye çok teşekkür ederim diyen Hayırsever Nusret Kural, "Okulun fikir babası olan arkadaşım Şerafettin Polat beye de sonsuz teşekkür ederim. Bu okul geleceğimizin çocuklarına Kural ailesi olarak bir hediyemizdir. Umarım bu okuldan iyi tahsil yapmış vatana millete hayırlı evlatlar yetişir ve son olarak diyorum ki "Ne Mutlu Türküm" diyene.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, "Bugün burada çok güzel bir hizmetin açılması için beraberiz. Değerli hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz. Kedisinden Allah razı olsun, bu hizmetler Bafra'ya  inşallah örnek olacak. Bafra'da bunların güzel örnekleri de var bundan sonra da devam edecektir. Ben hayır sever ailemize böylesi güzel bir hayrı Bafra'ya kazandırdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun'da Eğitim seferberliğinin devam ettiğini vurgulayan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun'da 270 Bine yakın öğrenci 20 bine yakın öğretmenle eğitim öğretim faaliyetini sürdürüyoruz. Her zaman söylüyoruz Devlet bu gibi . yatırımları kısa vadede çözme konusunda yetersiz kalabiliyo onun için bu gibi hayırseverlerimize  ihtiyaç duyuluyor. Türkiye'de son zamanlarda tasarruf tedbirleri uygulanması var ama sayın Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor arkadaşlar her şeyin tasarrufu olur ama eğitimin tasarrufu olmaz diyor. Diğer kamu yatırımlarının çoğu durduruldu, bitmek üzere olanları bitirmeye çalışıyoruz ama eğitim yatırımlarında kesinlikle bir kısıtlamaya gidilmedi, özellikle eğitim yatırımlarının sonlandırılmasında da sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda şuan çalışmalar devam ediyor. Bu yıl 27 tane okulumuzu eğitim öğretim hayatına sunduk, diğer inşaatlar devam ediyor.

Eğitimin çok ciddi bir iş olduğunu aktaran Kaymak, Eğer eğitimde istenilen seviyeye gelemezsek bugün yaşadığımız  sorunların daha fazlasını yaşarız.  100 yıl önce başlattığımız milli mücadele bitmedi devam ediyor. Türkiye çok zor bir coğrafya, burada bizi rahat bırakmayacaklar bunlara karşı daha çok üreteceğiz, çocuklarımızı çok daha iyi yetiştireceğiz.

vali Osman Kaymak, Japonya'nın bu gün milli geliri 40 bin dolar civarında, biz hala 10 bin dolar civarındayız. Çok çalışıp güçlü olmak zorundayız güçlü olduğumuz da, uluslararası güçler bizleri uyaramayacaklar, güçleri yetmeyecek o anlamda daha çok üretmemiz daha çok kazanmamız lazım. Burada ki çocuklarımızı çok iyi yetiştirmemiz lazım. PKK denen bela maalesef uluslararası güçlerin taşeronu  ve Türkiye'de bir kürt devleti kurmak istiyor, aslında kürtleri kullanmak istiyor. PKK'ya göre Türkler ancak PKK'nın gücünü kabul ederseniz makbul Türksünüz, PKK'ya  karşı gelen kürtleri de siz hainsiniz diye ayırıyorlar. Bunlar aslında dış güçlerin güdümünde bir devlet kurmaya çalışıyorlar. Biz 4 yıl önce başlayan mücadeleyi Türkiye'de iyi bir yere getirdik, Bu gün eğer bu operasyonlar olmasa kandilin yerine şuan ki, kobaniyi merkez yapacaklar ve bu mücadeleyi  40 yıl daha sürdürmek zorunda kalacaklar. O anlamda bu operasyon Türkiye'nin güvenliği için şart"  Kaymak son olarak, ben bu okulun yapımında bulunan herkese ama özellikle hayırsever Nusret bey ve ailesine çok teşekkür ederim" dedi.

konuşmaların ardından protokol üyeleri okul açılışını gerçekleştirdi, okul açılışından sonra protokol okulu gezdi. açılış merasimi yapılan ikramlarla son buldu.

Açılışa, Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Özer, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetcik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, hayırsever iş adamı Nusret Kural, daire amirleri, STK temsilcileri, Parti Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gül-Nusret Kural Ortaokulu Açıldı

Gül-Nusret Kural Ortaokulu Açıldı

Nusret Kural ailesi tarafından Bafra'ya kazandırılan Gül-Nusret Ortaokulu açılışı Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katılımıyla gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.