Greyderi köylüler kurtardı

Greyderi köylüler kurtardı

Cide’de kardan dolayı kapanan köy yollarını açmak isteyen iş makinesi, yoğun kardan dolayı kaza geçirdi.

A+A-

Kastamonu’da yoğun kar yağışı özellikle sahil ilçelerinde hayatı adeta felç etti. Çok sayıda köy yoluna ulaşım sağlanamazken, kapalı olan köy yolları da Kastamonu İl Özel İdaresine bağlı ekiplerce mesai gözetmeksizin açılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda Cide’ye bağlı Çakırlı köyünün yolunu açtığı esnada yoğun kar nedeniyle greyder yoldan çıkarak uçurumun kenarına geldi. Greyderin kaydığını görün köylüler, traktörleriyle yardıma koşarak uçurumun kenarındaki greydere yardım etti. Köylülerin yardımıyla greyder, uçuruma yuvarlanmaktan kurtarıldı.
Öte yandan, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir de, kapalı olan köy yollarının açılmasıyla ilgili yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Cide’ye bağlı Çakırlı köyünde karla mücadele eden İl Özel İdare ekiplerinin kullanımında olan greyderin kaza geçirdiğini söyleyen Murat Demir, “Uçurma giden greyderimizi DSİ dozerinin ve köylülerin traktörleri devreye girmesi ile bulunduğu yerden çıkartıldı. Ağır şartlara rağmen ekiplerimiz, köy yollarını açma çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedirler. Özveri ile çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum. Özellikle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize, DSİ Bölge Müdürümüze, AFAD Müdürümüze, UMKE ekiplerine ve Kastamonu Belediye Başkanımız ile ilçe belediye başkanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin kendi görevlerini yerine getirmemelerinden dolayı büyük hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Demir, “Karayolları çalışanlarımız kendi görevlerini yerine getirmemelerinden dolayı bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Akşam saat 9’dan sonra tüm telefonlarını kapatan şefler ve sanırım talimat gereği deyip ana güzergahtan 100 metre içeride hastaya yol açtırmayan kendini müdür zannedenler de hesap verecekler kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.