Göz Altı Morluk Ve Torbalanması Sorunu

Göz Altı Morluk Ve Torbalanması Sorunu

Göz Altı Morluk Ve Torbalanması Sorunu

A+A-

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, gözaltı morlukları ve torbalanması sorununa etkili çözümün kişinin kendi kanından üretilen PRP uygulaması olduğunu söyledi.
Dermatolog Dr. Jale Yüksek, göz altı morluğu şikayetinin hem kadınlar hem de erkeklerde sıkça görüldüğünü hatırlatarak, bu konuda medikal estetik alanında yapılan işlemler arasında PRP uygulamasını tavsiye etti.
GÖZ ALTI MORLUK VE TORBALANMASI SORUNUNA ETKİLİ ÇÖZÜM
Dr. Jale Yüksek, daha yaşlı, daha yorgun ve sağlıksız görünüme neden olan gözaltı morluk ve torbalanmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu sorunu yaşayan kişiler için her gün kullanmak zorunda kaldıkları kapatıcı makyaj ciddi bir zaman kaybına ve tekrarlanan bir moral bozukluğuna neden olmaktadır. Gözaltı morlukları genetik olabileceği gibi sonradan kazanılmış bir bozukluk olabilir. Göz kapağı derisinde renk hücrelerinde artış sonucu morarma gelişebileceği gibi derideki incelme sonucu alttaki damar yapılarının daha görünür hale gelmesiyle de bu sorun yaşanabilir. Yaşlanma ile birlikte ciltteki hücrelerin kendini yenileme kabiliyetlerinin azaldığını unutmamak gerekir. Göz altında morluk yapan nedenler arasında da yine genetik faktörlerin yanı sıra uykusuzluk, yoğun sigara ve alkol kullanımı, kansızlık (demir eksikliği anemisi), güneş maruziyeti ve alerji nedeniyle göz ovuşturması sayılabilir.”
Göz altı bölgesine uygulanacak PRP ile morlukları azaltmanın mümkün olduğunu bildiren Jale Yüksek, PRP sayesinde deride kolajen üretiminin arttığını ve bunun derinin incelmesinin önüne geçtiğini ifade etti.
PRP İLE KAZ AYAĞI ÇİZGİLERİNİZDEN KURTULUN
Ciltte gerekli nemlenmenin sağlanmasıyla cilt yenilenmesi ve yavaşlayan kan dolaşımının hızlandırılması sayesinde morlukta azalma görüldüğüne işaret eden Jale Yüksek, “Kişinin yaşının ilerlemesiyle ciltte kuruma görülür ki, bu da bu cilt bölgesinin elastikiyetinin azalmasına, hücrelerin kendini yenileme kabiliyetinin düşmesine sebep olur. Bu gelişmelerden sonra göz kapakları sarkmaya ve torbalanmaya başlar. Göz altındaki bu sarkma yüzde yorgun bir ifadeye neden olur. PRP uygulaması göz altı torbalanmasını azaltmada ince kırışıklıkların azaltılmasında tercih edilen etkili bir kozmetik uygulamadır. Uygulama ile göz altı derisi daha aydınlık ve canlı görünüme kavuşur. PRP ile göz çevresindeki derinin elastikiyeti artar, göz çevresindeki ince kaz ayağı kırışıklıklarında da düzelme olur.”
Söz konusu bölgeye PRP uygulamasının ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Dr. Yüksek, göz çevresine çok ince iğneler yardımıyla veya dermapen gibi acısız iğneleme sistemiyle işlemin gerçekleştiğini belirtti.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Jale Yüksek, PRP’nin kişiden alınan bir miktar kanın özel bir santrifüj yöntemi kullanılarak trombosit adlı kan hücrelerinin miktarının artırılması olduğunu belirterek; “Trombosit açısından zengin serum yani PRP, ciltteki sorunlu bölgelere enjekte edilir. Enjeksiyon bölgelerinde trombositlerin ürettiği büyüme faktörleri kolajen ve hyaluronik asit üretimini arttırarak cildin kendini hızla yenilemesini sağlar. Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar. 3 veya 4 uygulamadan sonra belirgin bir etki gözle görülür. PRP tedavisinde 15 gün-20 günde bir yapılan 3 veya 4 seanslık uygulama tavsiye edilir. 5-6 ayda bir yapılan bir seanslık tekrar tedavileri ile PRP’den sağlanan etki tüm yıl devam ettirilir.”
MEZOTERAPİ VE LAZER UYGULAMALARI ETKİLİ
Gözaltı morlukları ve torbalanmalara ilişkin olarak medikal estetik uygulama seçenekleri arasında mezoterapi ve lazer işlemleri de bulunduğunu hatırlatan Yüksek, şöyle konuştu: “Mezoterapide çeşitli bitkisel solüsyon (vitamin) kokteyllerinin derinin orta tabakasına uygulanması göz çevresinde kan dolaşımını artırarak, derideki elastiyet kaybını giderir. Böylece torbalanma ve morarma sorununa çözüm bulunur. Lazer uygulamalarında, Q switched Nd:YAG ve fraksiyonel karbondioksit lazerlerle göz kapağı derisinde hapsolmuş renk hücrelerinin parçalanması sağlanır. Böylece göz altındaki ışıltı tekrar kazanılabilir. Ayrıca lazer uygulaması ile deride kolajen maddesinin artması sağlanarak deriye elastikiyet kazandırılır böylece göz altı torbalanması etkili bir şekilde azaltılır.”
Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Yüksek, bu sorunu yaşayan kişilerin hangi yöntemi tercih etmeleri gerektiğine konunun uzmanı bir doktor muayenesinin ardından karar verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.