GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER YİBO’LARDA

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER YİBO’LARDA

Bafra İlçe Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, gönüllü öğretmenler tarafından Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının 8. sınıf öğrencilerinin SBS başarılarını artırmaya yönelik hazırlanan projeyle ilgili tanıtım programı düzenlendi.

A+A-

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 8. sınıf öğrencileri için hazırlanan "Gönüllü Öğretmenler YİBO'larda" projesi, öğretmenevinde düzenlenen yemekte tanıtıldı. Geceye kaymakam Ali katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Şube Müdürleri, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Çetinkaya ve Aktekke YİBO Okul İdarecileri, Öğretmenleri ile projede görev alan 25 öğretmen katıldı. 
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı’nın öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde, sivil toplum kuruluşlarından Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği’nin (KEYDER) katkıları ile ''Gönüllü Öğretmenler YİBO’larda projesi uygulamaya konuldu. Proje ile ilçemiz Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında öğrenim görüp dershaneye gitme imkanı olmayan 8. sınıf öğrencilerinin SBS başarılarını arttırmak amaçlandı. Projeye destek veren gönüllü öğretmenler, cumartesi ve pazar günleri yatılı okullara giderek herhangi bir ücret talep etmeden 20 saat ders verecek.
Sine vizyon gösterimiyle projenin tanıtımıyla başlayan gecede konuşan KEYDER Başkanı Bülent Şener “ Projemizin içeriğinde eğitim danışmanlığı, rehberlik servisi, Öğrenci Hizmetleri-Sosyal Etkinlikler Kurulu- Öğretmen Hizmetleri yer almaktadır. Bu konuda her türlü katkıyı ve desteği vereceğiz ”dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet uzunlar “Gönüllü öğretmenler YİBO’da projesi aslında Gönüllü öğretmenler YİBO’larda çocuklarımıza hem anne hem abla hem abi hem baba olmak için seferber olmuş öğretmenlerimizdir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Naz, “Yeni bir heyecan uyandıracak yeni bir gönül dünyamıza su serpecek güzel bir çalışma olmasından hiç kimsenin kuşkusu yok. Yaklaşık yedi buçuk ay sürecek olan maraton bu akşam burada stardı veriliyor. YİBO’larda ki öğrencilerin özellikle seviye belirleme sınavlarında göreceksiniz ki okulların puan ortalamaları en az 25 puan daha yukarı çıkacaktır. YİBO’larda başlatılan bu çalışma Bafra genelinde tüm okullarımızda gelecek yıldan itibaren yaygınlaştırılacaktır diye düşünüyorum.Daha çok gönüllü öğretmenle daha profesyonelce girilecektir diye düşünüyorum. Bafra’da yapılan bu örnek çalışma Samsun geneline yayılacak. Sayın Valimizin de bu projenin üzerinde hassasiyetle duracağını düşünüyorum.
Kaymakam Ali Katırcı, “Okulların yatakhanelerini gezdik hocalarımızla birlikte olduk. Ve onlardan aldığımız sevgiyle bu gün belli bir noktaya geldik. Geçtiğimiz yıl çok amatörce programlar yaptık ama hep temeli sevgiye dayanan YİBO’lardaki çocuklarımızın sevgiyle dokunan programlar. Ortaya koyduğunuz bir şey Kolay ortaya çıkmıyor sonra bunu devam ettirmesi de kolay olmuyor. Onlarla sinemaya gittik, onlarla oyun oynadık, onları geziye gönderdik kısacası YİBO’larda ki öğrencilerimizle bir çok paylaştık. Bunlar hep amatör gurupla sevgiyle olan işlerdi. Bu birlikte hareket etmek paylaşmak sevgiyle çocuklara dokunarak bugün böyle bir projenin temelini attık. Büyük feda karlılıklarla projede görev alan 25 gönüllü öğretmenimizi kutluyorum. Bu çalışma gelecek adına bizleri umutlandırmaktadır” diye konuştu.
Kaymakam Katırcı, proje kapsamında hedeflerinin YİBO’lardan ortaöğretime geçiş sürecinde diğer okullarla eğitim kalitesindeki farklılığı gidermek ve her kesimden öğrenci için fırsat ve imkan eşitliğini tesis ederek YİBO’ların başarısının istenilen seviyeye çıkartmak olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.