Gönüllü itfaiyeciler can kurtaracak

Gönüllü itfaiyeciler can kurtaracak

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği kapsamında kırsal mahallelerde verdiği eğitimler devam ediyor.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından halkın bilinçlendirilmesi kapsamında, yangın, trafik kazaları, ev kazaları, deprem konularında doğru müdahale ve doğru hareket tarzıyla can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaç edinen eğitimler sonucunda eğitime giren vatandaşlar acil durumlarda can ve mal kaybının önüne geçmek için hazır hale geliyor.
2016 yılı içerisinde yapan eğitim faaliyetleri kapsamında Vezirköprü Kuruçay Mahallesi, Çarşamba Kocamanbaşı Mahallesi, Bafra Dikencik Mahallesi, Ondokuz Mayıs Ormancık ve Kuşçular Mahallelerinde “gönüllü itfaiyecilik” kapsamında eğitimler veriliyor.
Şu ana kadar yapılan gönüllü itfaiye eğitimlerine katılan 35 kişi eğitimlerini bitirdiklerinde, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Gönüllü İtfaiyeci Eğitimi Kurs Katılım Belgesi almaya hak kazanarak gönüllü itfaiyeci olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.