GÖNÜLLER KUR'AN İLE ÇOŞTU

GÖNÜLLER KUR'AN İLE ÇOŞTU

Bafra Müftülüğünden Kuran Ziyafeti

A+A-

Bafra Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bafra Kapalı Spor Salonunda “Kur’an Ziyafeti” programı tertip edildi.
Program Aziz Kasa yönetiminde Bafra İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun söylediği ilahiler ile başladı.
Diyanet İşlerli Başkanı Prof.Dr..Mehmet Görmez’in Kutlu Doğum Kutlaması mesajı okundu.
 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 
Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş yaptığı konuşmada,’’Kutlu Doğumun Anlamı Hakkında.’’ açıklamalarda bulundu.

Keleş,’’Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz, Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerini yâd etmek, o güzel insanın örnek ahlaki meziyetlerini ve çağlar ötesine hitap eden evrensel mesajlarını hafızalarımızda canlandırarak kainatın efendisine, insanlık âleminin son elçisine karşı sevgimizin artmasına, özellikle son vasiyetinde tembihlediği Kur’an ve sünnetine bugünkü hayatımızın ne kadar uyum sağladığının muhasebesini yapmamıza ve daha ciddi olarak düşünmemize vesile olacaktır.’’dedi.
Konuşmadan sonra ise OMÜ İlahiyat Fakültesi Doç.Dr. Yaşar Kurt, OMÜ İlahiyat  Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Remzi Ateşyürek,İstanbul Üsküdar Valide Camii İmam-Hatibi Kerim Öztürk, Bursa Orhan Gazi Camii İmam Hatibi Ali Keleş ve Kastamonu Nasrullah Camii Baş İmam-Hatibi Kahraman Şekercioğlu Kuran Tilavetlleri ile geceye manevi bir hava verdiler.
Program sonunda ise Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş tarafından dua yapıldı. Dua esnasında ve Kuran Tilavetinde bazı vatandaşların duygulandığı gözlendi.
Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri,Bafra’da görev yapan din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.                                                                                                                      

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.