GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ BAFRA’DA TANITILDI

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ BAFRA’DA TANITILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında 81 ilde uygulamaya konulan “Gönül Elçileri” projesi Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un katılımıyla Bafra’da tanıtıldı.

A+A-

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım programına Hülya Aksoy, Kaymakam Ali Katırcı ve eşi Hülya Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım yaptığı konuşmada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak engelli, yaşlı, çocuk gibi ve down sendromlu kesimlere hizmet etmeye ve onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Sosyal sorunların çözülüyor olması gelişmiş bir ülke olduğumuzu gösterir. Yapılan bütün işlerde gönüllülük ilkesine dayanmadığı müddetçe tam verimli olmayacaktır. Gönüllülükte isteyerek severek her hangi bir karşılık beklemeden hayır faaliyetlerinde bulunmaktır” dedi.
Kaymakam Ali Katırcı konuşmasında, “Bafra bu projede Samsun’a en büyük desteği verecek ve Samsun’daki gönül elçilerinin çoğalmasında gayret edecek ilçelerimizden bir tanesi. Bizler birçok çalışmayı yürütüyoruz. Sayın Başbakanımızın eşlerinin himayelerinde illerde sayın valilerimizin eşlerinin himayelerinde yürütülen bu projede daha derli toplu daha merkezden politikaları net olan bir gönül elçiliği projesinde bu çalışmalarımızı en üst noktaya taşıyarak ve toplumun her kesimine yansıtmak suretiyle bir toplumsal seferberlik ve sorumluluk duygusuyla en üst noktaya çıkartma gayreti içinde olacağız” diye konuştu. 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Ben biliyorum ki biz toplum olarak gönüllü insanlarız. Komşumuza, etrafımıza, yardıma ihtiyacı olan herkese yardım ederiz. Bugün özellikle projeyi tanıtarak bunları kayıt altına almak istiyoruz. Dolayısıyla sayıları arttırmak istiyoruz. Nasıl koruyucu aile olur, kimler koruyucu aile olur, gönül elçisi olmak için neler gerekiyor? Bunları dinledikten sonra etrafınızdaki insanlarla paylaşırsınız, bu tür düşüncesi olan insanların da bu anlamda bir adım atmasını sağlamış olursunuz. Dolayısıyla sizden bize elçi olmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Koruyucu Aile Birim Görevlisi Dilan Işık, koruyucu aile hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından Bafra’da 2 koruyucu aileye plaket verildi. Program çıkışında engelli vatandaşlarla da sohbet eden Hülya Aksoy, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Programdan sonra Hülya Aksoy, İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım ile birlikte Bafra Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet eden Hülya Aksoy, huzurevinde yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.