GÖKDER Etnoğrafik müzesi yardımları bekliyor

GÖKDER Etnoğrafik müzesi yardımları bekliyor

Karadeniz’in ilk köy müze olma özelliğini taşıyan Gökçeağaç etnoğrafik müzesinde yıkım kararı alındığı için dernek yönetim kurulu toplanarak yardım kampanyası başlattı.

A+A-

Turgut Demir başkanlığında toplanan GÖKDER Yönetim Kurulu mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi.  Toplantıda yeni müze ve hizmet binası yapımı için gerekli, resmi işlemler ile malzeme ve paranın temin edilmesi konusunda yapılacak İşler görüşülerek, bina yapımı için tüm Gökçeağaçlıların desteğinin beklendiği belirtildi.

gokder-etnografik-muzesi-yardimlari-bekliyor.jpg

Başkan Demir, “Binanın bir kere yapılacağı, bu yüzden köyümüzün uzun süre ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılması kararına varıldığını söyledi. Yapılacak Binanın; 100 m2 temel alanı üzerine iki katlı, 200 M2 kullanım alanlı olarak betonarme tarzında yapılmasına, içinde müze, ofis, depo, toplantı salonu, mini mutfak, wc, lavobo gibi alanlar bulunmasına karar verildiğini belirtti.

gokder-etnografik-muzesi-yardimlari-bekliyor.JPG

Şuana kadar müze ve hizmet binası yapımı için 26 bine  yakın bağış geldiği, planladığı gibi bir binanın yapımı için ise bunun en az 4 katı bir paraya ihtiyaç olacağı ama Gökçeağaçlıların sağ duyusu ile bu işin başarıyla tamamlanacağına inanıyoruz denildi.

gokder-etnografik-muzesi-yardimlari-bekliyor-001.jpg

Müze ve Hizmet Binası inşaatı için bağışta bulunmak isteyen dostlarımız Gökçeağaç Köyü Derneği'nin Ziraat Bankası Bafra Şubesindeki

İBAN numarası: TR73 0001 0002 2356 8598 1350 01

Hesabına bağış yapabilirsiniz.

Haber : Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.