GÖKCAMDER  MANEVİYAT DOLU İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) kuruluşunun 4. Yılı dolayısıyla ve Gökçeağaç Yenimahalle (Çömezler) Kur’an Kursu Misafirhane açılışı münasebeti Ay ışığı düğün salonunda bir  iftar programı düzenledi.

A+A-

Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) kuruluşunun 4. Yılı dolayısıyla ve Gökçeağaç Yenimahalle (Çömezler) Kur’an Kursu Misafirhane açılışı münasebeti Ay ışığı düğün salonunda bir  iftar programı düzenledi.
Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından aşrı şerifler okunduktan sonra akşam ezanın okunması ile birlikte huşu içinde oruçlar açıldı.


Bafra ilçe müftüsü Necmettin Kayar’ın duasının ardından konuşmalara geçildi.
İlk olarak Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) Genel Başkanı Av.Hasan Kuru söz aldı.
Kuru konuşmasında,’’Ramazan sevgidir, samimiyetdir. Paylaşımdır. Bizler birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Gökcamder olarak bir çok manevi projeye imza attık. Atmaya da devam edeceğiz.’’dedi.
GÖKCAMDER’in kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı ve bundan sonrada yapacağı manevi yatırımlar ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı, Onursal Başkanı, HEYCES Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş bir konuşma yaptı.


Kocabaş konuşmasında,’’
Derneğimizin kuruluşunun 4. yıldönümü. Yenimahalle kuran kursu ve misafirhane açılışı iftar programına hoş geldiniz. Yapmış olduğumuz her hizmetin kendine göre ayrı bir hikayesi ve tarihi var. Ben bu topraklarda doğmuş ve büyümüş kardeşiniz olarak her ne kadar İstanbul’da yaşıyor olsam da köyümle akrabalarımla bağımı koparmamaya özen gösterdim. Bulduğum her fırsatta köylülerimle bir olmaya çalıştım. Yaklaşık 20 yıldır çok değerli kardeşim Levent Sezer ve değerli iş ortaklarımla birlikte İstanbul'da ticari faaliyetlerimizi sürdürürken aynı zamanda ihtiyaç sahibi halkımızın öğrencilerimizin gençlerimizin kuran kurslarımızın, camilerimizin, medreselerimizin yardımında bulunalım istedik. Köyümüzün çok değerli halkı ile birlikte, bizim için önemli bir tarihe sahip olan 27 Mayıs 2018 tarihinde hak yolunda halkın hizmetinde sloganıyla kısa adı GÖKCAMDER olan Gökçeağaç Camiler Derneği’ni kurduk. İlk etapta köyümüzde bulunan 3 adet cami ve lojmanımızın restorasyonunu tamamladık. Yine camilerimizin yanına kuran kursu açtık misafirhanelerimizi hizmete soktuk. Geçmiş dönem belediye başkanımız Sayın Zihni Şahin ve bugünkü belediye başkanımız Sayın Hamit Kılıç ve ekibinin destekleriyle camilerimizin çevre düzenlemelerini tamamladık. Ve Merkez Cami bahçemize bir oyun parkı kazandırdık. Köylümüzün mezarlık ziyaretlerine gittiklerinde rahat bir şekilde abdest alıp namazlarını kılabilmeleri için rahmetli babam Hacı Halis Kocabaş adına çeşmeli bir mescit yaptık.

Cenaze namazlarını daha sağlıklı bir ortamda kılabilmeleri için yaklaşık 400 kişilik kapalı alan oluşturduk. Sadece köyümüzle de sınırlı kalmayıp, çevre köylerimizin Bafra’mızın Alaçam’ımızın Yakakent’imizin kuran kurslarımızın, camilerimizin, medreselerimizin yapımı ve tadilatlarında da destek olmaya çalıştık. Öğrencilerimize burslar verdik, hastalarımızın yanında olduk, engellilerimizle el ele verdik, ramazan kumanyalarımızla vatandaşlarımızın sofralarında olduk, fidanlar dikerek ülkemizi yeşerttik. Afrika’daki din kardeşlerimizin su ihtiyaçlarını gidermek için su kuyuları açtık. Rabb’im yapmış olduğumuz hizmetleri dergâhı izzetinde kabul eylesin. Uzaktan yakından bu kutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyor, tüm işçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, tüm vatandaşlarımın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, hepinize teşekkür ediyorum.
.’’diyerek sözlerini tamamladı.


Daha sonra sırasıyla SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bir önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı birer konuşma yaparak GÖKCAMDER’in yaptığı çalışmalar ve projeler için GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı, Onursal Başkanı, HEYCES Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş ve Yönetimlerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler.
Programda ayrıca HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş’ın ortağı Levent Sezer hazır bulunarak, Ali Kocabaş, Hüseyin Kocabaş ve İbrahim Kocabaş ile birlikte davetlilerle, vatandaşlarla birebir ilgilendiler.
İftar programına çok sayıda davetli katıldı.

GÖKCAMDER  MANEVİYAT DOLU İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

GÖKCAMDER MANEVİYAT DOLU İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) kuruluşunun 4. Yılı dolayısıyla ve Gökçeağaç Yenimahalle (Çömezler) Kur’an Kursu Misafirhane açılışı münasebeti Ay ışığı düğün salonunda bir iftar programı düzenledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.