Gizem Vuraloğlu Bundan Sonra bafra55.net'te Sizlerle

Gizem Vuraloğlu Bundan Sonra bafra55.net'te Sizlerle

Kendi söylemiyle dilinin döndüğünce bitkileri anlatmaya çalışarak sizlerle beraber olacak.

A+A-

Herkese merhaba. Ben Gizem. Bundan böyle bildiğim konularda; dilim döndüğünce, kalemim yettiğince sizlerle bu köşede buluşacağım.

Peki, kimim ben? Ne iş yaparım? Hangi eğitimleri aldım ve sizlere nelerden bahsedeceğim?

Şöyle ki; 1990 yılında Bafra’da doğdum. 1996 yılında, yani benim Merkez İlkokulu’na başladığım yıl babam ‘Lokman Baharat’ adında ilk dükkanımızı açmıştı. Bu yıllarda dükkanımız, karnım ağrıyor bahanesiyle okuldan kaçtığım bir sığınaktı.

Ortaokul yıllarımda; kakaonun enfes kokusuna vurulup ağzıma bir kaşık attığımdaki ve badem sanıp avuçladığım şeyin acı badem çıkması ile yaşadığım hayal kırıklıkları sebebiyle dükkanımız oyun oynarken soluklandığım, dershaneye gidip gelirken harçlık almak için uğradığım bir yer olmaktan ileri gitmedi. Lisedeyken ise varsa ev ödevlerim yazıcıdan çıkartır, kapısında servisin gelmesini beklerdim.

Akşamları babam eve geldiğinde ‘Lokman Baharat’ gibi kokardı; biraz taze çekilmiş Türk kahvesi, biraz karabiber, biraz da zencefil belki. Uzunca bir süre misafir gibi gidip gelsem de, çocukluğum o tezgahlarda geçmiş, tozunu yuttuğum şifalı bitkilerin ve baharatların kokuları da tıpkı babam gibi üzerime sinmişti…

2008-2013 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü okudum. Mezun olup Bafra’ya geldiğimde 6 ay özel sektör deneyimim oldu. İşten ayrılınca bir süre cv dağıtıp, iş görüşmelerine giderek geçti. Tabi bu sırada iki dükkanımız vardı ve misafir gibi gidip gelmeyi bırakıp tezgahın arkasına geçmiştim. Gıda mühendisi olmam müşterilerimize güven verirken, insanları doğru yönlendirmek neticesinde aldığım geri bildirimler beni epey motive ediyordu.

Tam da bu dönemde kardeşimin mezuniyet töreni vardı. Gururluyduk. OMÜ Bafra MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı’nı okul birincisi olarak bitirmişti. Dedim ki; eğer bu işi yapacaksam ben de bu bölümü okumalıyım. Üşenmedim tekrar üniversite sınavına girdim ve aynı bölüme kaydımı yaptırdım.

Bir yandan 3. dükkanımız açılmış ve buranın sorumluluğu tamamıyla bana ait olmuştu. Diğer şubelerimize oranla daha sakin bir yerde olması, benim okula gidip gelmeme hatta dükkanda ders çalışmama imkan sağladı. 2 yıl sonra ben de okul ikincisi olarak Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı’nı bitirmiş oldum.

Henüz mezun olmadan evvel ise, bu sakinliğin beni uzun süre tatmin etmeyeceğini anlayıp, işlek caddede olan en eski dükkanımızı tadilat ettirip, oraya geçmeyi kafama koymuştum… Bu tadilattaki amaç; alışılagelmiş aktar düzenini iç ve dış mekan olarak daha çağdaş bir hale getirmenin yanında, organik ürünlere ağırlık verip, ürün kalitesi ve güvenilirliğinden ödün vermeden, 1996 yılından beri süregelen alaylı bir tecrübeyi yeni nesil bir mektepli hevesi ile harmanlamaktı. Adını doğanın ve üretkenliğin rengi Yeşil’den aldı. Sloganı ise ‘Yeni Nesil Aktar’ oldu (Ağustos 2018).

Yeni düzen; araştırmak ve öğrenmek adına yeni sorumluluklar getirdi ve Kasım 2019’da kendimi İstanbul’da aromaterapi eğitimi alırken buldum. NAHA (The National Association for Holistic Aromatherapy) ’dan akredite bir kurum olan Herbafarm Akademi’den onaylanan vaka çalışmalarım ve ardından sınav başarım neticesinde 1. Seviye Aromaterapist Sertifikası’nı almaya hak kazandım. Bununla birlikte aynı akademinin ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ ve ‘Aromaterapi Yağları ile Şifalı Parfüm’ eğitimlerine katıldım.

Covid-19 karantina günlerinde eğitimler online ortama taşınınca, severek takip ettiğim; Nazım Tanrıkulu, Rana Babaç Çelebi, Yıldız Kurt gibi başarılı isimlerin birkaç eğitim ve atölyesine katılma şansım oldu. Ve son olarak Ecz. Evrim Damar Konuk’tan 10 modül içeren ve çok verimli geçen ‘Doğal Kozmetik Formülasyonu’ eğitimini tamamladım.

Günlerim şu sıra; gündüzleri dükkanımda temizlik, düzen ve müşterilerimle ilgilenerek geçerken, akşamları vakit buldukça ar-ge yaparak geçiyor.

Köşemde ilk yazım otobiyografi tadında olsa da, vardığım noktaya kadar ki geçtiğim yolları bir arkadaşıma anlatıyor hevesi ve samimiyeti ile sizlerle paylaştım… Hangi konularda yazacağım konusunu aldığım eğitimlerden yola çıkarak tahmin edebilirsiniz. Eğer bahsetmemi istediğiniz konular ya da sorularınız olursa e-mail adresim gzmvuraloglu@gmail.com , @gizmuaofficinalis ise instagram kullanıcı adım.

Tekrar görüşmek üzere, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Gizem Vuraloğlu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.