GIDA MÜHENDİSLERİ İŞ YERLERİNİ DENETLEDİ

GIDA MÜHENDİSLERİ İŞ YERLERİNİ DENETLEDİ

Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gıda mühendisleri ilçede bulunan iş yerlerini denetledi.

A+A-

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kentte bulunan bakkal, market, büfe, manav, kasap, pastane, lokanta, dönerci, ciğerci, kafe, kantin, otel, kahvehane, çay ocağı, çay bahçesi gibi gıda satış ve toplu tüketim iş yerlerini denetimlerini sürdürüyor. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisleri Sakine Şişman ve Fatma Onur Kara tarafından yapılan denetimlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçip geçmediği, etiket bilgilerinin mevcut olup olmadığı, iş yerlerinin hijyen bakımından uygun olup olmadıkları, iş yerlerinin ruhsatlı olup olmadıkları kontrol edildi.
Denetimleri Gıda Kanunu’na göre yaptıklarını söyleyen Gıda Mühendisi Sakine Şişman, denetimlerdeki amaçlarının halk sağlığını korumak ve hijyenik bir şekilde üretilen ürünlerin halka sunulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Şişman, “Normal denetimlerin yıllık periyotlar halinde kendimiz düzenliyoruz. Bunun yanı sıra şikayete istinaden yaptığımız denetimlerimiz de var. Alo 174 Gıda hattına yapılan şikayetlere istinaden yapılan denetimlerdir. Vatandaşlarımızın dikkatini çeken olumsuzlukları Alo 174 hattına bildirmeleri sonucu oraya elimizden geldiğince yetişmeye çalışıyoruz. Bunun dışında normal denetimlerimizi yapıyoruz. Fırınlarımızı, dondurmacılarımızı, kasaplarımızı, marketlerimizi yıl boyunca düzenlemiş olduğumuz program dahilinde denetlemekteyiz. Ayrıca numuneler alarak bunlarda insan sağlığını riske edecek durumlar olup olmadığını kontrol ediyoruz. Tüketici vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum: Gördükleri olumsuzlukları mutlaka bize bildirsinler. Kendileri de müdahale edebilirler. Bir iş yerine geldiklerinde isterlerse imalathaneyi görebilirler, bu onların en doğal hakkıdır. Bunu yapamıyorlarsa bile 174 Gıda hattımızı arayarak bize ulaşabilirler onların yapamadığını biz yaparız, denetimlerimizi sıklaştırırız” dedi.
Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gıda mühendisleri 2012 yılı içersinde toplam 622 iş yerini denetlediler. Denetlenen iş yerlerinden 2’sine bin 905 lira para cezası verildiği belirtildi.

20120605aw000378_01.jpg20120605aw000378_02.jpg20120605aw000378_03.jpg20120605aw000378_04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.