Gıda Mühendisi ve Aromaterapist Gizem Vuraloğlu, Koronavirüs’ten korunmanın yollarını anlattı

Gıda Mühendisi ve Aromaterapist Gizem Vuraloğlu, Koronavirüs’ten korunmanın yollarını anlattı

2013 yılında gıda mühendisliğini bitiren ve baba mesleğine devam etmek isteyen Gizem Vuraloğlu, tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünü okudu. Son olarak aroma terapist sertifikasını aldıktan sonra babasının mesleğinden devam ettiğini belirtti.

A+A-

Vuraloğlu, Kovid-19 salgınına karşı korunmanın yollarını bafra55.net haber muhabirine anlattı.

Koronavirüs ülkemizde yayılmaya başladı. Vatandaşlar endişe içerisinde. Bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz?

Virüsün tutunmasını baskıladığına dair yeni yapılmış araştırmalar var. Özellikle zerdeçalın içerisindeki ‘curcumin’ etken maddesi bu konuda faydalı oluyor. Curcumin etken maddesinin aktivasyonunu artırmak için de, içerisine biraz karabiber eklemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra kekik, lavanta, yeşil çay, zeytin yaprağı, ada çayı da kullanabilirsiniz. Bu aralar hepimizin sakinleşmeye ihtiyacı olduğundan bu bitkileri kullanmamız doğru olur.

Ortam temizliği için Antiviral uçucu yağ kullanabiliriz. Buhurdan yardımıyla 5 metrekareye bir damla olacak şekilde uçucu yağ kullandığımızda, hava dezenfektanı olarak faydalanmış oluruz.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için, arı ürünleri tercih edilebilir. Polen, arı sütü ve propolisten faydalanılabilir.

Vatandaşların son zamanlarda rağbet gösterdiği aktarlarda, en çok hangi ürünü tercih ediliyor ?

İnternet, sosyal medya ya da haber kanallarında gördükleri reçetelerle bize geliyorlar. Benim tavsiyem, konusunda uzman kişilerin verdiği formüller dikkate alınırsa daha doğru olur. Tabi biz de yönlendirme yapıyoruz ama kulaktan duyma formüller değil de daha çok alanında uzman fitoterapist hekimler var. Onların verdiği önerileri uygulamak daha doğru olur.

Kovid-19 virüsünden sonra insanlar panik olmaya başladı. İnsanları rahatlatmak adına neler önerirsiniz?

Sakin olabilmek, uyku kalitelerini artırmak ve rahat uyumaları için limon melisa kullanabilirler. Aynı zamanda günlük dozlarını aşmadan çiçek ıhlamur veya tıbbi papatya da kullanabilirler.

Haber: Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum