GİAD;"Pervasız ve düşüncesiz hareketi kınıyoruz"

GİAD;"Pervasız ve düşüncesiz hareketi kınıyoruz"

ABD’nin başına buyruk pervasızca yaptığı bir açıklama ile İnsanlığın kadim şehri ve İslamın ilk kıblesi Küdüs haksızca bir teşebbüsle karşı karşıya kalmıştır.

A+A-

Pervasızca düşünen bu zihniyet haksız bir yaklaşımla uluslararası kararları ve anlaşmaları hiçe sayıp Filistin coğrafyasındaki Kudusü İsrail’in başkenti yapmaya çalışmaktadır.

         Bilinmelidir ki Kudüs,  üç semavi din için de hakkaniyet temelli özgürlüğü ve barışı arayan Ortadoğu’nun yüreği, ilk kıblemiz Harem’i Şerif’le birlikte kutsal mekanlarıyla birlikte tarihi, dini ve kültürel kimliği kazanmış olan ve bu özelliğiyle dünyadaki önemli şehirlerden biridir. Aynı zamanda nice Peygamberin hatırasını barındıran İslam şehridir. Farklılıklar içinde bir arada yaşama neticesinin en açık örneği olan Kudüs , biz Müslümanların ortak meselesidir. Bu yüzden herhangi bir ülkedeki herhengi bir toprak parçası olarak kesinlikle değerlendirilemez ve siyasi malzeme olarak kullanılamaz. Geçmiş tarihten bugüne kadar Müslümanların koruduğu ve “barış yurdu” diye nitelendirilen Kudüs’ün bu özelliği yıkılmak istenmekte ve  çatışma yurdu haline getirilmek istenmektedir.

         Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti, sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktır. Birlikte yaşama kuvvetine huzura ve barışa vurulan bir darbedir. Bafra GİAD olarak her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır mescidi aksanın muhafızlığını yapanFilistinli kardeşlerimizin bütün İslam alemiyle beraber yanında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

                                                                           Bafra GİAD Yönetim Kurulu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.