GEYİKKOŞAN GÜREŞLERİ’Nİ ŞABAN YILMAZ KAZANDI

GEYİKKOŞAN GÜREŞLERİ’Nİ ŞABAN YILMAZ KAZANDI

Alaçam'da geleneksel Geyikkoşan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

A+A-

 Güreşleri Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da takip etti.

600 yıllık bir geçmişi olan Alaçam Geyikkoşan Güreşleri, Alaçam Belediyesi tarafından geleneksel olarak tertip ediliyor. Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Güreşleri, Geyikkoşan Mesire Yeri’nde yapıldı. 600 yıllık geçmişi olan Geyikkoşan Yağlı Güreşleri’ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 200’ün üzerinde güreşçi katıldı. Miniklerin karşılaşmalarıyla başlayan güreşler, pehlivanların kategorileri arttıkça güreş severlerin heyecanlarını da artırdı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda Mahmut Kavakçı ile Şaban Yılmaz, finalde karşılaştı. Normal sürede yenişemeyen pehlivanlar uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında Mahmut Kavakçı pes edince, Şaban Yılmaz başpehlivan oldu. Başaltı güreşlerinde ise Mesut Yıldırım birinci oldu. Ağalık yarışını mevcut Geyikkoşan Güreş Ağası Hasan Hasan, 45 bin lira ile kazandı.
Geyikkoşan Güreşleri'nin Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilindiğini dile getiren Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, "Bu güreşlerin tarihi de Kırkpınar güreşleri kadar eskiye gider. Kırkpınar'da güreşen pehlivanlarımız burada da er meydanına çıkar” dedi. 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yaptığı konuşmada, “Bugün ata sporu güreşi burada seyrediyoruz. Kıyasıya bir mücadele var. Sonuçta bu bir spordur, yenen de yenilen de bizim çocuğumuzdur. Onun için onun ötesinde bakış açımız yoktur. Hepimizi bir araya getirmesi açısından güreş güzel bir spor” diye konuştu. 
Güreşleri Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ve çok sayıda vatandaş izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.