Genççakır: "Şoför Esnafımızın Mağduriyeti Acilen Giderilmeli"

Genççakır: "Şoför Esnafımızın Mağduriyeti Acilen Giderilmeli"

Bafra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Metin Genççakır, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında şoför esnafı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Bafra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Metin Genççakır kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında; "Pandeminin Türkiye'de görülmeye başladığı Mart ayından bu zamana kadar şoför esnafımız çok zor durumda, evine ekmek götüremez hale geldiler. Altı aydır araçlarının kontağını çevirmeyen esnafımız mevcut belirsizlik içerisinde geçici işçi olarak çalışmak durumunda kaldılar." diyerek şoför esnafının sorunlarına dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Bafra Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Metin Genççakır yaptığı açıklamanın devamında; "Belirsizlik içerisinde aylardır çalışmayan veya kısıtlı çalışan ve otoparklarda bekleyen servisçi esnafımızın ve diğer tüm şoför esnafının unutulmaması gerekmektedir. Mağdur oldukları ortadadır.2019 yılını kayıplarla geçirdiği gibi 2020 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde durumun belirsizliğinin devam edeceği ihtimali mevcut olup; mağduriyetimizin bir nebze azaltılması için sabit giderlerimiz olan kara taşıt vergisi, trafik sigortası fenni muayene ücretleri sosyal güvenlik primlerinin bu dönem de dondurularak esnafımıza yardımcı olunmasını, desteklenmesini istemekteyiz. Aksi takdirde şoför esnafı  ihale alabilmek için araçlarının çoğunu yeniledikleri için ve borçlarını ödeyemeyeceklerinden icraya düşecek olan yüzlerce esnafımız araçlarını satılığa çıkaracak,bu istenmeyen olayın önüne geçmek adına devletimizden, hükümetimizden bu sorunun acilen çözülmesini esnafım adına istiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.