GENÇÇAKIR, GÜVEN TAZELEDİ

GENÇÇAKIR, GÜVEN TAZELEDİ

Samsun-Sinop İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği genel kurulu yapıldı. Açık oylamayla yapılan genel kurulda mevcut başkan Metin Genççakır tekrar seçildi.

A+A-

23 Kooperatiften oluşan Samsun-Sinop İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği, genel kurulu Canik İlçesi’nde bulunan birlik binasında yapıldı. 74 delegeden 66’sının katıldığı kurulda Divan heyetinin oluşturulması, 2012 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ve Denetim Kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından yapılan oylamayla 2012 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu ve denetleme Kurulu üyeleri ibra edildi. Kurulda konuşan Başkan Metin Genççakır, "27 bin üyemiz var. Bunun 10 bini kredi kullanıyor. Şuan dağıtılan kredi miktarı 300 milyon lira. Bu rakam esnaflara sağladığımız katkıyı göstermektedir. Samsun sel felaketinde bir acı yaşadı ve zarar gören esnaflarımıza 50 bin lira para dağıttık. Bizler bu işlerde çaba gösteren çalışan ve esnafların yönetici liderleriyiz. Bizlerinde hatası vardır. Hatasız kul olmaz. Hepimiz kusurlarımız olursa birbirimize söyleyelim. Bizim işimiz icraat. Dünden bugüne 70 metrekare binadaydık ve sizlerin desteğiyle güzel bir binada genel kurul yapıyoruz. Bu sizlerin sayesinde oldu. Biz geldiğimizde kuruş yoktu bugün kasamızda 1 milyonu aşan bir kaynağımız var" dedi.
Sık sık kooperatif başkanları arasında yaşanan tartışmalar sonucunda, başkan adayı olan 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş ve ekibi, seçimin kapalı oyla yapılmasını teklif etti. Yapılan oylamada seçimin açık oylama şeklinde olmasına karar verildi. bu kararın ardından başkan adayı Adnan Konaş ve listesinde ki üyeler, genel kurul salonunu terk etti. Açık oylama sonucunda Mevcut Başkan Metin Genççakır, 44 delegenin onayıyla yeniden başkan seçildi. Metin Gerççakır başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu; " Fevzi Apaydın, Metin Sinecek, Cemal Gürsel Öz, Mehmet Aydoğdu, Şakir Demirkan, Necati Kalafat, Recep Demirtaş, Vecdi Sönmez Felek, Mahmut Çakmak ve Osman Çıkış".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.