Genç;Belediyecilik Yol Yapmak Değildir

Genç;Belediyecilik Yol Yapmak Değildir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bayramın ikinci gününde geleneksel güreş festivallerinde vatandaşlarla buluştu.

A+A-

Tuzaklı Mahallesi ve Asarcık'ta festivallere katılan Başkan Genç, geleneksel değerlere sahip çıkan ve yaşatmaya çalışan bir anlayışla görev yaptıklarını söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yayla Mahallesi’nde her Kurban Bayramı’nda düzenlenen geleneksel güreş şenliğine katıldı. Burada davul zurnalarla karşılanan ve yoğun ilgi gören Başkan genç, önce güreş alanındaki vatandaşları selamladı, ardından güreşçilere başarı diledi. Tuzaklı Mahallesi Muhtarı Alaattin Körnaz ile birlikte diğer çevre mahalle muhtarlarının da katıldığı şenlikte güreşleri izleyen Genç, milli ve geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi.

 

'BELEDİYECİLİK YOL YAPMAK DEĞİLDİR'

Şenlikte yaptığı konuşmada vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Osman Genç, "Bizim için belediyecilik yol, kaldırım, kanal yapmak ve vergi toplamak değildir. Geleneksel değerlerimize sahip çıkan ve yaşatmaya çalışan bir anlayışla görev yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Halkımızın birlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine katkı sağlayacak, manevi mutluluğunu destekleyecek çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi.

 

'TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ'

Geleneksel değerlerin geleceğe taşınmasını önemsediğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Burada çocuk ve gençlerimizin geleneksel güreşlerimize ilgisi beni çok mutlu ediyor. Güreşler bizim birer manevi değerimizdir. Çocuk ve gençlerimizin bu alanlarda güreşerek ata sporumuzu geleceğe taşımalarının öneminin farkında olarak bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Hem değerlerimizi gelece taşımak hem de bu tür zenginliklerimizi turizme kazandırmak istiyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kardeşçe, gönül gönüle, el ele vererek memleketimizi birlikte kalkındıracağız" diye konuştu.

 

KIRSAL MAHALLELERE YATIRIMLAR

Canik Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanına yatırımlar yaptıklarını belirterek, Başkan Genç, "Sadece şehrimizin merkezini değil, kırsal mahallelerimizin de kalkınmasını hedef alıyoruz. Mahallelerimize hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, cami ve okul çevre düzenlemeleri gibi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da artarak devam edecek" ifadelerini kullandı. Tuzaklı Mahallesi Muhtarı Alaattin Körnaz da,

mahallelerine yapılan yatırımlar ve kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.

Çocukların sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Osman Genç, Asarcık'ın Akyazı Köyü'nde düzenlenen geleneksel güreş şenliğine de katıldı.

osman-genc-belediyecilik-yol-yapmak-degildir--canik1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.