GENÇ, YAKAKENT İLÇESİNDE

GENÇ, YAKAKENT İLÇESİNDE

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yakakent ilçesinde esnafları gezdi.

A+A-

Burada esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Genç'e ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Ulaşım ve işsizlikten şikayet eden vatandaşlar, bu problemlerin çözülmesini istedi. Genç, önceliklerinin ulaşım ve işsizlik sorunlarını çözmek olduğunu ifade ederek, bu yöndeki projelerinin hazır olduğunu söyledi.
Göreve geldiklerinde Samsun'un köyleri ve ilçelerini de içine alan bir master plan hazırlayacaklarını belirten Genç, "Biz Samsun'u 17 ilçesiyle, 1 milyon 251 bin vatandaşıyla seviyoruz. Bunun için Samsun'un her karesine bütün hizmetleri götüreceğiz. 17 ilçeyi birer cazibe merkezi haline getirecek plan ve projeler hazırladık. Yapacağımız master plan çerçevesinde ilçelerimizin potansiyellerini ortaya çıkaracağız. Artık ilçelerimiz ve köylerimiz daha yaşanılır hale gelecek, yaşam konforu artacak" dedi.
İlçelerin sorunlarını ve gelişim stratejilerini tek tek belirlediklerine işaret eden Genç, Yakakent'in de sorunlarını ve çözüm yollarını bildiklerini dile getirdi. Yakakent'in turizm ve balıkçılıkla ön plana çıkacağını vurgulayan Genç, "Yakakent'in ulaşımın ardından en öncelikli konuları turizm ve balıkçılıktır. Çamgölü Tesisleri'nin atıl vaziyette olması kabul edilemez. Yakakent'e turistik konaklama tesisleri yapacağız. Balıkçılık bu ilçemiz için olmazsa olmaz ve Yakakent'te balıkçılık gelirini artıracağız" diye konuştu.
Yakakent'te sahil düzenlemesi yapacaklarını ve hayvancılığı geliştireceklerini ifade eden Genç, ilçeye bir de çok amaçlı sosyal tesis yapacaklarını ifade etti. Yakakent'i Samsun'un iki mavisi olan liman ve havaalanına mutlaka entegre edeceklerini de belirten Genç, "Yakakent'te faaliyet gösteren Balık Unu Fabrikası'nın ürettiği ürünler Samsun limanına en hızlı ve en ucuz şekilde ulaşacak. İlçelerimizi ulaşım ağlarıyla liman ve havaalanına entegre ettiğimizde, ilçelerimiz dünyaya açılacaktır. Biz ulaşımdan turizme, hayvancılıktan ticarete, altyapıya kadar Samsun'un her karesine hizmet götüreceğiz" şeklinde konuştu.

20131116aw000493_02.jpg20131116aw000493_03.jpg20131116aw000493_04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.