Genç çiftçilere hibe

Genç çiftçilere hibe

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından genç çiftçiler ve çiftçi adaylarına hibe ve kredi destekleriyle ilgili bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

A+A-

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına çok sayıda genç çiftçi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, toplantıya ilişkin ön bilgilendirmelerde bulundu. İlçe Müdürü Osman Akman, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de bakanlığımızın tarımsal yatırım anlamında vermiş olduğu hibeleri sizlere bugün anlatacağız. Genç çiftçi diye tabir ettiğimiz çiftçilerimiz yönetmeliklerde ve genelgelerde 18-40 yaş aralığında bulunan çiftçilerimizdir. Hibelerde yapacağınız işler hayvansal, bitkisel ve yöresel ürünler üretimi olmalıdır. Zaman zaman bu konularda bilgi noksanlığı oluyor. Ancak eksik bilgilerin tamamlanması noktasında İlçe Müdürlüğümüzde bu konuyla alakalı sorumlu arkadaşımız ve İl Müdürlüğümüzdeki sorumlu arkadaşımız çalışmalar yapmaktadır. Bizim amacımız bakanlığımızın verdiği hibe ve destekten genç çiftçilerimizden üretim yapan, hayvancılık yapan çiftçilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Birde, hibe var olan bahçelerinize değil, yeni kurulacak bahçelere hibe verilir. Bunun altını özellikle çizmek isterim. Sizleri bu konularla ilgili bilgilendirmek için sunum hazırladık. Sunumu izleyerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz” dedi. 
Akman’ın konuşmasının ardından Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Cemal Şentürk, çiftçilere hibe hakkında bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.