GENÇ: “2013 YILI CANİK İÇİN ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

GENÇ: “2013 YILI CANİK İÇİN ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2013 yılının Canik için çok verimli geçtiğini belirterek, "İlçemiz bu yıl da önemli yatırımlara şahit oldu. Canik’te dolu dolu bir yıl yaşadık" dedi.

A+A-

Samsun'un yükselen değerinin Canik olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eğitimden kültüre, sağlıktan ticarete kadar birçok yatırıma ev sahipliği yapan Canik'te 2013 yılında önemli icraatların gerçekleştiğini söyledi. Başkan Genç, "Samsun'da ve bölgede en hızlı gelişen bölge olan ilçemizde bu yıl Samsun için çok önemli şeylere şahit olduk" diye konuştu.
Canik’in 10 yılda nüfusunu yüzde 52 artırdığına dikkat çeken Başkan Genç, “10 yılda yaptığımız ve öncüsü olduğumuz yatırımlarla Canik milyonlarca insanı kendine çekiyor. Bu yıl Samsun’un en büyük meydanı olan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nı ilçemize kazandırdık. Aynı zamanda ay-yıldızlı yeni hizmet binamız ve kapalı otoparkımızı da hizmete soktuk. Otoparkı şehrimizin markası olan Samsunspor’umuza devrettik. Samsun’un en fonksiyonel camisinin temelini attık. Eğitime yönelik yatırımlarımız oldu. Okullarımıza yaptığımız konferans salonlarının açılışlarını gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANDIRILDI”
Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi Kuzey Yıldızı'nın ikinci etap çalışmalarının son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Genç, "Toptepe Mahallemizde Güzel Evim Mutlu Geleceğim projemizi uyguladık. Adnan Menderes Demokrasi Meydanımızda halkımızla birlikte dolu dolu Ramazan akşamları yaşadık. İçerisinde birçok eğitim ve kültür merkezi bulunan Mevlana, Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nü tamamladık. Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin temelini attık. Muhtarlarımız için Canik Muhtarlar Derneği’ni yapıyoruz. Bunun yanında Piazza AVM ve Anemon Otel bölgemizde faaliyete başladı. Önemli yatırımları Canik'e kazandırmamız bizleri mutlu ediyor. Çünkü yapılan her şey insanlarımız için. Canik için inanıyorum ki önümüzdeki yıllar daha parlak olacaktır" açıklamasında bulundu.

“HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ”
Daha önce Gençlik ve Aile konulu yarışmalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildiklerini ve bu yıl yaşanabilir ve estetik şehirler konulu yarışmadan da ödül aldıklarını hatırlatan Genç, açıklamasını şöyle tamamladı: “2013 yılı Canik için çok verimli geçti. Önemli yatırımlara hep birlikte şahit olduk. Son 10 yılda yaşanan gelişim ve değişimle birlikte Canik bir cazibe merkezi oldu. Daha önce bütün bunlar hayal dahi edilemezdi. Hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Canik artık sıradan bir ilçe değil. Canik artık 'en'lerin şehri. Bütün bu yatırımlar Canik'i geleceğe daha güçlü taşımaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.