Geleneksel Havzalılar Tirit Gecesinin 18.si düzenledi

Geleneksel Havzalılar Tirit Gecesinin 18.si düzenledi

Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 18. Geleneksel Havzalılar Tirit Gecesinin düzenlendi. Geleneksel Havzalılar Tirit Gecesi bu yıl Er Ay Yapı Sahibi iş insanı Aydın Kaya’nın sponsorluğunda gerçekleştirildi.

A+A-

geleneksel-havzalilar-tirit-gecesinin18-siduzenledi.jpg

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirilen ve yoğun katılımları ile Er Ay Yapı Sahibi iş insanı Aydın Kaya sponsorluğundaki gece halk oyunları gösterileri ile başladı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt yaptığı konuşmada tirit’in sadece bir yemek değil kültür olduğunu belirterek; “Bugün 18. Geleneksel Tirit Gecesi'nde beraber olmaktan çok mutlu ve gururluyuz.” dedi.

 MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel gecenin hayırlar vesile olmasını dileyerek; “Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diler. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen dernek yönetimimiz ve değerli iş insanımız Aydın Kaya’ya teşekkür ederim.

Cumhur İttifakı Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz ise 20 yıl önce başlayan tirit gecelerinin artık geleneksel hale geldiğini ifade ederek; “ Yapılan çalışmalar ile Avrupa ve ülkemizde bir çok ilde tirit geceleri düzenlendi. Tirit bahanesi oldu, gurbetteki hemşerilerimiz ile ilçemizin tanıtımı yapıldı. Geceye emeği geçenlere teşekkür ederim.”dedi.geleneksel-havzalilar-tirit-gecesinin18-siduzenledi-001.jpg

Cumhur İttifakı Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan ise ortak gayenin birlik ve beraberlik olduğunu değinerek; “ Hep birlikte Samsun’a hizmet etmek için yola çıktık. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Geceye emeği geçenlere teşekkür ederim.”dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’de geceye emeği geçenlere teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “ Havza sadece tiridiyle değil aynı zamanda şifalı kaplıcalarıyla yüzlerce yıldır insanımıza şifa sunmakta. Havza Organize Sanayi Bölgemizde devam eden fabrika yatırımlarımız var. Havza gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik ederim. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse dernek yönetimi adına gecenin sponsoru Er Ay Yapı Sahibi iş insanı Aydın Kaya’ya plaket takdim etti.

Er Ay Yapı Sahibi iş insanı Aydın Kaya “Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan tirit gecemizde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Bilindiği üzere tirit bölgemizde önemli bir kültürel miras. Bu geleneğin yaşatılması ve halkımızın birlik ve beraberliğine bir nebzede olsa da katkıda bulabilmek adına bu yıl Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 18.’si düzenlenen Geleneksel Tirit Gecesine sponsor olduğumdan dolayı gurur duydum.” Dedi.

Düzenlenen geceye Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Cumhur İttifakı Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Cumhur İttifakı Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz, MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Havza Milli Eğitim Mehmet Oğuz Ertuğ, Havza Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Uzun, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.