
Gelenek Devam Ediyor: Alaçam’da Bolluk Aşı Etkinliğine Yoğun Katılım
Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Kapaklı Mahallesi'nde geleneksel hale gelen bolluk aşı etkinliği bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.
Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Kapaklı Mahallesi'nde geleneksel hale gelen bolluk aşı etkinliği bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.
Gün boyu süren etkinlikte mahalle sakinleri bir araya gelirken, dayanışma ve komşuluk ilişkileri güçlendi. Kapaklı Mahallesi Muhtarı Sedat Topal’ın öncülüğünde ve mahalle halkının katkılarıyla hazırlanan bolluk aşı, keşkek, yahni ve tatlılar etkinliğe katılanlara ikram edildi.
Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, mahallede adeta bayram havası yaşandı. Etkinlik sayesinde birlik ve beraberlik duygularının yeniden tazelendiğini belirten Muhtar Sedat Topal, “Bu güzel geleneğimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Mahalle halkımızın desteğiyle hazırlanan bolluk aşı, dayanışmamızı güçlendiriyor. Katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Programa Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, E.Danıştay Üyesi Osman Turhal, Alaçam Geyikkoşan Güreş Ağası İbrahim Deniz, Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği Güreş Ağası Turgut Şahin, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, Alaçam Ziraat Odası Onursal Başkanı Hüseyin Bedir, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.