Gelecek Partisinde Genç Hukukçu Aday Adayı

Gelecek Partisinde Genç Hukukçu Aday Adayı

28.dönem milletvekili seçimleri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Hazal Gülcan Yılmaz aday adaylığı başvurusunu yaptı.

A+A-

28.dönem milletvekili seçimleri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Hazal Gülcan Yılmaz aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Hazal Gülcan Yılmaz Gelecek Partisi Samsun İl Başkanlığına gelerek aday adaylığı başvuru formunu parti il sekreterliğine teslim etti.

Yılmaz yaptığı açıklamada, “28.Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için Gelecek Partisi’nden aday olmamdaki temel motivasyon ülkemizin yaşadığı pek çok sorun ve bu sorunları yaratan, her geçen gün özgürlükleri kısıtlayan otoriter yönetimlere benzeyen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir; ve bu sistemin değiştirilmesini sağlamaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerine daha özgürlükçü daha demokratik ve güçler ayrılığına dayalı güçlendirilmiş parlamenter sistemi modeline geçilmesi şarttır. Gerek anayasal düzene aykırı alınan kararlar, gerek baskıcı yönetimlerle hukuk düzeninin olması gerektiği doğrultuda ilerlemesi, mahkemelerin yanlış kararlar ve objektif olmayan kararlar almaya başlaması gibi birçok sebep sayabilirim. Benim amacım bir hukukçu olarak bütün yaşanan bu yolsuzluklar ile mücadele etmek ve anayasa takmayan bu iktidar düzenine karşı çıkmaktır. Genç bir hukukçu olarak baskılardan arındırılmış adalet sisteminin öncüsü olmak istiyorum. Hem genç hem de bir hukukçu olarak bu çarpık düzeni değiştirmek ve gençlerin sesi olmak istiyorum.

Başbakanımız Prof. Dr. Sn. Ahmet Davutoğlu’nun “gelecek gençlerindir” sözü ile buradayım. Bende gelecekteyim” Dedi.

Hazal Gülcan Yılmaz kimdir;

07.04.2000 tarihinde samsunda doğdum. İlköğretimimi Bafra Kolay Ortaokulu, liseyi Bafra Fen lisesinde tamamladım.

2020 yılında Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesini kazandım. Halen hukuk fakültesi 3. Sınıf öğrencisi olarak eğitimime devam ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.