Geleceğin Öğretmenleri Fark Yaratan OMÜ Mezunu Öğretmenle Buluştu

Geleceğin Öğretmenleri Fark Yaratan OMÜ Mezunu Öğretmenle Buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü “Mezun-Öğrenci Buluşmaları”nın ikincisi Eğitim Fakültesi Seminer Salonu’nda yapıldı.

A+A-

OMÜ mezunu Türkçe Öğretmeni Tuğba Emirhan’ın konuk olduğu buluşmaya; Türkçe Öğretmenliği öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de yılın öğretmeni oldu

Başarılı bir öğrencilik hayatı geçiren ve Türkçe Öğretmenliği Bölümünü birincilik ile bitiren Tuğba Emirhan, 2011 yılında başladığı meslek hayatına “mesleğinde fark oluşturan öğretmen ve yılın öğretmeni” gibi birçok başarı sığdırdı.

“Öğrencilerin hayal gücünü ortaya çıkarın”

Sunumunda tecrübelerini paylaşan Türkçe Öğretmeni Tuğba Emirhan, bu başarıların kaynağının öğrenciler olduğunu belirterek “Oraya ulaştığınızda çocukların içindeki gülümsemeyi fark ediyorsunuz ve onların yeteneklerini ortaya çıkarmak istiyorsunuz. Bu süreçte sizin en büyük yardımcınız öğrencileriniz. Ben bir Türkçe öğretmeniyim ve Üniversitedeki hocalarımın telkinleri doğrultusunda öğrencilerimin hayal gücünü ortaya çıkarmaya çalışıyorum ve işimi severek yapıyorum, sizler de geleceğin öğretmen adayları olarak bu mesleği ilkeleriniz ve değerlerinizle yüceltmelisiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlik sonunda Türkçe Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyma Büyükkavas Kuran, mezunlarla iletişimi canlı tutmanın öğrencilere katkısı olacağını vurgulayarak, Tuğba Emirhan’a katılımından ötürü teşekkür edip günün anısına çiçek ve adına düzenlenmiş fidan sertifikası takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.