Gaziantep'te özel hastanede büyük patlama!

Gaziantep'te özel hastanede büyük patlama!

Gaziantep'te bulunan özel bir hastanenin Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde patlama meydana geldi.

A+A-

Gaziantep'te özel bir hastanenin Korona yoğun bakım servisinde yüksek akım oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 8 hasta hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada; "Hastanenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan ve oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu yangın çıktı. Personelin müdahalesi ve itfaiye ekibinin hızlı çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınırken,  yoğun bakım ünitesinde 7, başka bir hastaneye  nakil sırasında 1 hasta ile birlikte 8 hasta hayatını kaybetti. 

YANGINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Patlama sonucu çıkan yangında; Mehmet Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat (64) hayatını kaybetti.  

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Saat 04.45'te oksijen verilen solunum cihazı patladı. Yoğun bakımdaki 19 hastadan 8'i hayatını kaybetti. 11 hasta çevredeki hastanelere sevk edildi. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.